„Kroki i prijatelji“ u Pozorištu za decu

Društvo

U Pozorišta za decu, sutra, 19. januara, u 18 časova, imaćemo priliku da upoznamo Krokija, krokodila, koji živi u kućici na ivici šume. Njegovi prijatelji Tine, zec, Mica, veverica, Pavle, divlja svinja, i Urša, sova, često ga posećuju. Kroki nije običan krokodil, on ne voli plivanje u reci, voli slatkiše i čokoladu i sakuplja stare stvari.

Cena ulaznice je 150 dinara.

“Kroki i prijatelji“ je priča o prijateljstvu i odnosu prema stvarima i prirodi. Ona otkriva nežne odnose i iskrena osećanja. Videćemo kako će se Kroki osećati u trenutku kada pomisli da su prijatelji zaboravili na njegov rođendan.

Svih ovih godina, koliko postoji Pozorište za decu u Kragujevcu, posle svake predstave bar jedno dete iz publike poželelo je da se nađe na sceni tokom izvođenja ili odmah po završetku. Sada imamo predstavu u kojoj su posetioci tu, tik uz glumce.

U predstavi za decu stariju od 3 godine igraju Nevena Brzaković/Dubravka Brkić i Milica Redžić Vulević. Autor teksta je Meta Brulec. Predstavu je režirao i kreirao lutke Silvan Omerz. Za izradu lutaka bila je zadužena Mojca Bernjak, scenografiju su postavili Silvan Omerzu i Žiga Lebar, dok su kostime su uradile Anna Kolbjanova-Radovanović i Mirjana Dopuđa. Ilustator je Silvan Omerzu, grafički dizajn delo je Dejana Petrovića a tekst je preveo Nebojša Pop Tasić.

Predstava „Kroki i prijatelji premijerno je izvedena 26. oktobra 2016. godine.

Tekst: Snežana Milisavljević

Fotografija: Pozorište za decu Kragujevac

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.