Kvaka 23: Očekujemo vruću jesen (VIDEO)

Video
  • Mislim da je najveći deo „bojkot opozicije“ shvatio da je bojkot obavio svoju funkciju na prošlim izborima i da bi ponavljanje bojkota bilo političko samoubistvo, izjavio je u intervjuu FoNetu novinar i kolumnista Boško Jakšić, koji se nada da opozicioni političari shvataju odgovornost koja stoji pred njima, posebno za beogradske izbore.

Ukoliko raštrkana opozicija propusti ovu šansu, upozorio je Jakšić u serijalu Kvaka 23, snosće ogromnu odgovornost, jer se onda na političkoj sceni Srbije godinama neće stvoriti ni nova šansa, niti će doći do novih pomeranja.

Na osnovu svega čemu prisustvujemo, ocenio je on u razgovoru sa Zoranom Sekulićem, trebalo da se dogodi čudo da se opozicija dogovori da ide u jednoj koloni na parlamentarne izbore, a isto važi i za Beograd.

  • Sigurno nećemo bojkotovati izbore kako smo ih bojktovali prošle godine i ostati kod kuće dok Aleksandar Vučić i njegovi drugari pune kutije listićima, najavio je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović, a s njim je saglasan i lider pokreta Dveri Boško Obradović koji smatra da bi pasivan bojkot bio agonija.

On je u serijalu Kvaka 23 naveo da je spreman za kompromise, jer je „važnije da imamo koliko-toliko slobodne izbore, nego da se iznova raspravljamo na ulici“.

Obradović, međutim, upozorava da je i ulica legitimno sredstvo borbe za slobodu, pravdu i demokratiju, ukoliko vlast ne bude spremna da ponudi normalne izborne uslove. 

Fotografija: Božen Pavlica, Fonet
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.