Kvaka 23: Odlazi poslednji autobus (VIDEO)

Društvo Video
  • Javnost u Srbiji još nije spremna da čuje ono što joj se nikako neće dopasti i što je neka vrsta neminovnosti, izjavio je u intervjuu FoNetu novinar Nenad Šebek, povodom skupštinske rasprave o Kosovu, ukazujući i da bi u Srbiji morala da se promeni vlast da bi mogla da ispuni sve uslove za ulazak u Evropsku uniju (EU).

Ni u dvodnevnoj debati, ni u ekspozeu, ni u izveštaju, nije bilo jasno koje su namere države Srbije kada je Kosovo u pitanju, ocenio je on u serijalu Kvaka 23 i naglasio da je neverovatno što takva situacija traje već 23 godine, jer ni jedna vlast u Srbiji nije jasno rekla šta konkretno hoće.

Sa stanovišta Vučićevih interesa je mudro da kaže kako se priznanje Kosova nikada neće dogoditi, rekao je Šebek i objasnio da je sa teškim odlukama ponekada „diplomatski mudro i valja sačekati“ i zato nema previše kritika što se odugovlači sa tim. 

On je, međutim, u razgovoru sa Zoranom Sekulićem, upozorio da taktika odugovlačenja ne može da traje unedogled, pošto postoji opasnost da „ode poslednji autobus, pa ćete morati peške kući, a noć je, hladno je i pada kiša“.

Kako je primetio, priča Aljbina Kurtija o reciprocitetu samo je metod da dođe do punog suvereniteta, dok Vučić uporno govori „ne, ne i ne“ i pokušava da reši neke druge probleme, kao što je Zajednica srpskih opština, gde je Srbija apsolutno u pravu.

Ponavljajući da u skupštinskoj raspravi o Kosovu nije čuo ništa novo, sem što ima pozitivan utisak da su „Vučić i njegova najžešća ekipa bili za dlaku uljudniji nego inače“, Šebek je kao pravi razlog organizovanja posebne sednice parlamenta označio Vučićevu „deobu odgovornosti“, mada se to ne dešava prvi put.

Fotografija: FoNet/Milica Vučković
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.