Kvaka 23: Srbija da odluči (VIDEO)

Politika Video

Mislim da su ovde mnogi shvatili da se situacija u Evropi menja, mada je pitanje da li će i kada to javno saopštiti, ali za rešavanje kosovskog problema kupovina vremena ističe, izjavila je u intervjuu FoNetu potpredsednica Centra za spoljnu politiku Suzana Grubješić i upozorila na realnu opasnost od incidenata na severu Kosova.

Istorija nije mazila ni Srbe ni Albance, ali istorija ne sme da bude zatvor. Ona, pre svega, treba da bude učiteljica, pa se nadam da su odatle, ipak, svi ponešto naučili, rekla je ona u serijalu Kvaka 23.

  • Dole je stalno realna opasnost od incidenata, ako se neke stvari ne dogovore i ne sprovode. Srpska lista preti da će izaći iz svih kosovskih institucija. Pa znači mi se vraćamo koliko godina unazad ako se to desi i to otvara prostor za sukobe, bukvalno, objasnila je Grubješić.

Imate paralelnu realnost, u Berlinu se potpisuju dobri sporazumi, dok je sever Kosova na ivici sukoba  zbog registarskih tablica, predočila je ona u razgovoru sa Zoranom Sekulićem i naglasila da je taj problem nemoguće rešiti tako što ćete ga kratkoročno samo odložiti. 

Fotografija: Milica Vučković, FoNet
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.