Kvaka 23: Srbija na parkingu (VIDEO)

Društvo Video
  • Srbija nije na evropskom putu, već je skrenula na neki parking i čeka da se situacija na magistrali raščisti da bi videla na koju će stranu, izjavio je u intervjuu FoNetu novinar i publicista Mijat Lakićević.
  • Ako stojite u mestu, vi zapravo nazadujete. To je ono što se danas dešava u Srbiji, koja je sama sebi napravila poluratno stanje, ocenio je on u serijalu Kvaka 23 i ukazao da je situacija u društvu loša, puna tenzija i negativnog naboja.

Kao autor nedavno obljavljene knjige „Zoran Đinđić – prosvetlitelj“, Lakićević je u razgovoru sa Zoranom Sekulićem, upitan o Petom oktobru 22 kasnije, na prvu loptu odgovorio da je ta istorijska šansa propuštena.

Ali, onda se seti Zorana Đinđića i njegove izjave da je pesimizam najveći otrov i ustukne, u pokušaju da ipak nađe nešto što bi predupredilo takav defetistički i oštar sud. 

  • Možda šansa nije definitivno propuštena, ali smo u svakom slučaju izgubili mnogo vremena. Gotovo da smo se vratili u doba pre Đinđića, ponovo se otvaraju stari frontovi, Srbija se vraća na pozicije od pre 30 godina, maltene se zaziva ratno stanje i vlada psihoza straha, ocenio je Lakićević.

Povodom nedavnog samita Evropske političke zajednice u Pragu, on je konstatovao da Aleksandar Vučić stalno proizvodi neprijatelje bez kojih ne može da funkcioniše.

  • To je delom i zbog istorijskih okolnosti, jer je devedesetih, pa i dobar deo dvehiljaditih, bio zagovornik politike koja je vodila i izgubila ratove, koja je izgubila rat i od Hrvatske, i sad bi on nekako hteo kao da pobedi, protumačio je Lakićević.
Fotografija: Aleksandar Barda, FoNet
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.