Kvaka 23: Veoma dobro šibicarenje (VIDEO)

Politika Video

Većina populacije u Srbiji nema mogućnost da dobije drugu vrstu informacija osim onih koje „izvor koji sve kontroliše“ plasira preko propagandne mašinerije medija sa nacionalnim pokrivanjem i raznoraznih tabloida, izjavio je u intervjuu FoNetu stručnjak za medije i komunikacije Igor Avžner.

Građani nisu obavešteni o tome šta se sve u zemlji događa, niti su svesni u kakvom je ona stanju i na unutrašnjem i na međunarodnom planu, rekao je on u 200. izdanju serijala Kvaka 23 i ocenio da „iluzionista na bini“ proizvodi fabrike snova.

  • To su predivni snovi za njegovo biračko telo, dok su za druge najgora noćna mora, opisao je Avžner u razgovoru sa Zoranom Sekulićem, objašnjavajući da su u publici i fascinirani podanici i oni koji ne vole tog manipulatora i iluzionistu.

Sve to je posledica medijske situacije koja se dešava proteklih 12 godina, ocenio je on i precizirao da SNS i Aleksandar Vučić u stalnoj kampanji primenjuju koncept „mesidž boksova“ sa tri ili četiri teme koje će se konstantno vrteti u javnosti.

  • Ukoliko dođe do afera koje vlastima ne odgovaraju, što se u poslednje vreme sve češće dešava, vlast odmah kreira druge teme, što se videlo u slučaju pada aviona sa ukrajinskom posadom, kada se istovremeno desio i problem sa Jasenovcem, ilustrovao je Avžner.
  • Da avion nije pao, apsolutno sam siguran da se „ova priča“ sa Jasenovcem ne bi ni desila, rekao je on i konstatovao da vlast za sve situacije ima rezervne varijante, a najefikasne su one koje idu na najniže emocije.

To su, na primer, nacionalizam, nerazrešeni problemi sa BiH, Kosovom ili Hrvatskom, znači potenciranje „nekog eksternog neprijatelja“ uvek kada se dešava nešto što bi trebalo da zaokupi pažnju ljudi na unutrašnjem planu, protumačio je Avžner.

Fotografija: Milica Vučković, FoNet
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.