LAZAR ĐUROVIĆ: KRAGUJEVAC JE CENTAR SRBIJE I NE SME DA BUDE SKRAJNUT

Politika Video
  • Na otvaranju autoputa „Miloš Veliki“ predsednik države kaže da su imali veliki problem sa izgradnjom tunela Brančić. Ali ne kaže da za sedam godina nije urađeno malo parče puta do Batočine kako bi se Kragujevac spojio sa  Koridorom 10. Postavlja se pitanje da li je to slučajno, rekao je na konferenciji za novinare u Kragujevcu potpredsednik Izvršnog odbora Narodne stranke Lazar Đurović.

Đurović smatra da nije u pitanju nedostatak sredstava već, kako rekao, nesposobnost gradske vlasti da privuče projekte u Kragujevac:

  • Slična je situacija i u zdravstvu. Skener u Kragujevcu je jedan od najstarijih na balkanu, Kragujevac nema opštu bolnicu. Rezultat je poražavajući po Kragujevac i Kragujevčane. Grad je dobio najviše sredstava iz republičke budžetske rezerve. Taj novac je stigao do Kragujevca, ali ne i do Kragujevčana. I građani ne bi smeli da ćute. Obaveza Narodne stranke, kao jednog od stožera Saveza za Srbiju, jeste da obeća da se to u budućnosti neće ponoviti.

Na pitanje – kako će se vlast promeniti na izborima, ako se Narodna stranka opredelila za bojkot, Đurović kaže da je reč o „principijelnoj odluci“:

  • Narodna stranka od početka je bila principijelna u stavu da se opozicija i svi koji se zalažu za normalne izborne uslove ujedinje. Taj stav se pretočio u osnivanje Saveza za Srbiju i kasnije Sporazum sa narodom. U Sporazumu se kaže da bez slobodnih medija i normalnih izbornih uslova nećemo izlaziti na izbore i obavezujemo se na bojkot. Uslova nema, pa bi sve drugo bilo izdaja i neprincipijelno ponašanje.
  • Kampanju bojkota ćemo voditi kao da smo u izbornoj kampanji, razgovaraćemo sa narodom i potrudićemo se da jasno obrazložimo stavove građanima. Bojkot neće opoziciju isključiti iz političkog života u naredne četiri godine, već će oduzeti legitimitet vlasti i siguran sam da ćemo vrlo brzo doći do vanrednih izbora.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.