Lego Musketari: Pehar sa Floride pravo u Prvu kragujevačku gimnaziju

Društvo Grad

Na upravo završenom FLL takmičenju Florida Sunshine Invitational, ekipa Lego Musketari, koju čine učenici Prve kragujevačke gimnazije, osvojila je prvu nagradu u kategoriji Engineering excelence award koja je spoj robot dizajna i inovativnog projekta, ovu vest je za naš portal potvrdila profesorka Katarina Veljković.

Na takmičenju je učestvovalo preko 50 sjajnih ekipa iz celog sveta koje su se četiri dana takmičile u robot igri, robot dizajnu, inovativnom projektu i osnovnim vrednostima. Ekipa Lego Musketari koju čine učenici sedmog razreda: Todor Stanković, Natalija Ðoković, Hristina Novaković, Katarina Vesković i Rastko Andrejević, učenici prve godine: Ðurđa Jevtić i Bogdan Dunjić, kao i tri učenika druge godine: Lena Stanković, Marko Bogićević i Pavle Novaković, postigla je i izuzetan rezultat i u robot igri, osvojivši 510 poena (što je četvrti rezultat na turniru) i šesto mesto na tabeli za robot igru.

Ekipa je dostojno predstavila svoju školu, Kragujevac i Srbiju na Embry-Riddle Aeronautical Univerzitetu. Kroz ovogodišnju sezonu ekipu su vodile profesorke Ana Stanković i Katarina Veljković.

  • Tim Lego Musketari se zahvaljuje svima koji su podržavali put da ovaj pehar stigne u Prvu kragujevačku gimnaziju.

Da podsetimo, Lego Musketari su na takmičenju u Sloveniji osvojili prvo mesto sa svojim inovativnim rešenjem u vidu podloge koja kombinuje muziku i svetlosna polja, kako bi svako mogao da nauči osnovni korak našeg najstarijeg nacionalnog kola, te se tako kvalifikovali za finale u Americi.

Fotografije: Privatna arhiva
Tagovi:

2 thoughts on “Lego Musketari: Pehar sa Floride pravo u Prvu kragujevačku gimnaziju

  1. Bravo za sve učesnike-učenike, posebno profesorke. Čestitke svima koji su ih podržali u ovom projektu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.