Levčani i noćas na straži

Društvo

Levčani koji se protive projektu istraživanja litijuma i bora na svojoj teritoriji okupili su se u ponedeljak popodne u katastarskoj opštini Sibnica jer je preduzeće Balkan istraživanja započelo pripremanje terena za istražnu bušotinu na toj lokaciji.

Kako je za Danas rekla Marija Vlašković iz udruženja Neko brine za Levač, u utorak su lokaciju posetili predstavnici kompanije Balkan istraživanja i njihov geolog, koji nisu mogli da uđu na parcelu, jer je na njenom ulazu parkiran traktor.

Posle kraćeg ubeđivanja sa okupljenim meštanima, po rečima Marije Vlašković, oni su otišli sa lokacije, obaveštavajući okupljene da će doći sa obezbeđenjem i na silu ući na parcelu.

  • Vrlo neljubazno su tražili od nas da pomerimo traktor, iako smo im objasnili da je pokvaren i da smo zvali majstora i šlep službu. Čak smo se i našalili da ne možemo toliki traktor fizički da pomerimo, pošto nije u voznom stanju, rekla je Vlašković za Danas.

Kamp u okolini sela Sibnica su posetili i pružili podršku meštanima predstavnici Saveza ekoloških organizacija Srbije, ljudi iz doline Jadra, Gornjih Nedeljica, Loznice. Meštani Sibnice i okolnih sela i tokom noći su bili na straži o čemu svedoče fotografije Aleksandra Vasića i Marije Vlašković.

Tagovi:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.