Lider Bolje Srbije pozvao građane da prijave radove mašinama na Rudniku

Društvo Ekonomija

Predsednik stranke „Bolja Srbija“ Dragan Jovanović pozvao je građane da prijave svako pojavljivanje nepoznatih ljudi sa mašinama na obroncima Rudnika i najavio borbu „koja neće biti laka“ protiv otvaranja novih rudnih kopova na toj planini.

On je na svom Fejsbuk profilu naveo da je Ministarstvo rudarstva i energetike dalo istražna prava na više od 84 kvadratna kilometra „nekoj firmi sa adresom pored samog Ministarstva rudarstva“.

  • Inače, to je ćerka firma neke firme iz Holandije, a ta iz Holandije je nekog trećeg i tako u krug, da im ne možemo ući u trag i videti ko to želi da u srcu Šumadije napravi nove kopove i traži obojene metale, naveo je Jovanović i dodao da se to radi na potezu odakle se Topola snabdeva pitkom vodom.

Jovanović je naveo da odlukom koja je doneta pre 10 godina, na toj teritoriji bez saglasnosti Skupštine opštine Topola „ne može niko ništa da radi što se tiče istraživanja ruda“.

  • Na planini Rudnik stotinama godina postoji jamska eksploatacija olova i cinka. Ali širenje kopova, površinski radovi i dodatno ugrožavanje životne sredine više ni za milimetar neće biti dozvoljeno, rekao je Jovanović.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.