Lokalni ombudsman grada Kragujevca primila mlade branitelje i braniteljke iz cele Srbije

Društvo

Kancelarija Lokalnog ombudsmana grada Kragujevca je bila domaćin mladim pravnicima i pravnicama koji su u okviru projekta Branitelji i braniteljke manjinskih prava, u organizaciji Instituta za evropske poslove boravili u studijskoj poseti Kragujevcu.

Na sastanku je bilo reči o radu Lokalnog obmudsmana kroz primere u praksi. Mlade pravnike i pravnice – buduće advokate, tužioce i zastupnike u oblasti ljudskih i manjinskih prava je posebno zanimala delatnost Kancelarije lokalnog ombudsmana grada Kragujevca u oblasti zaštite prava nacionalnih manjina i drugih osetljivih grupa, u čemu kragujevačka kancelarija ima bogatog iskustva u primerima dobre prakse. Ombudsman grada Kragujevca, Jelena Milivojević je mlade branitelje i braniteljke upoznala sa osnovnim nadležnostima lokalnog ombudsmana, procedurama neophodim za osnivanje ove Institucije i načinima na koje kancelarija sarađuje sa organizacijama civilnog društva.

Veliko je zadovoljstvo ugostiti i podeliti iskustva sa budućim stručnjacima iz oblasti zaštite ljudskih prava koji su se opredelili da svoju profesionalnu praksu posvete upravo ovoj, jednoj od nahumanijih društvenih i pravnih oblasti, nalgasila je lokalni ombudsman Jelena Milivojević, u obraćanju mladim pravnicima i pravnicama.
Ovo je treća studijska poseta Kragujevcu mladih pravnika i pravnica okupljenih u projektu Branitelji i braniteljke ljudskih prava kojoj je domaćin kancelarija Lokalnog ombudsmana grada Kragujevca. Projekat je realizovan uz podršku Ambasade Sjedinjenih američkih država.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.