Lutovac: Samo najšire okupljanje može dovesti do promena

Politika

Vlast preko svojih medija i Trojanaca pokušava da igra na naše razlike. A ja kažem: Vratimo se temi, ne gubimo fokus. Samo najšire okupljanje opozicije i građana može dovesti do slobodnih i poštenih izbora i do suštinskih promena u društvu. Usitnjavanje i razbijanje sinhronizovanog delovanja opozicije i građana koristi Vučiću i njegovoj autokratskoj vladavini,“ izjavio je Zoran Lutovac tokom predstavljanja kandidata i kandidatkinja za predsednika i potpredsednike u Nišu.

Izbori u Demokratskoj stranci raspisani su za 4. jul, kada će demokrate birati predsednika, pet potpredsednika, 40 članova stalnog sastava Glavnog odbora, predsednika Političkog saveta i članove Nadzornog odbora. Kandidati su se već predstavili demokratama u Novom Sadu i Nišu, a u planu su događaji u Kragujevcu (23. juna), Čačku (28. juna) i Beogradu (30. juna). Zoran Lutovac jedini je kandidat za predsednika stranke, dok se za potpredsednike kandiduju Dragana Rakić, Sreto Malinović, Tatjana Manojlović, Branimir Jovančićević, Miodrag Gavrilović, Nenad Mitrović i Slobodan Jaredić.

Demokrate nastavljaju sa reformom i jačanjem stranke, kako bi se, u saradnji sa drugim opozicionim strankama i pokretima i građanima, izborile za slobodan i dostojanstven život u Srbiji.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.