Mali Gavrilo Đurđević dva meseca od primanja najskupljeg leka na svetu sedi, vežba, igra se

Društvo Grad

Mali Kragujevčanin, Gavrilo Đurđević, koji boluje od retke bolesti spinalno mišićne atrofije (SMA), polako napreduje i svakim danom je sve bolje.

Gavilo je pre malo više od dva meseca, tačnije 8. juna, primio najskuplji lek na svetu, Zolgensmu, a kako teče oporavak i kako Gavrilo sada izgleda, objavljenoje na Fejsbuk grupi posvećenoj njegovoj borbi „Za Gavrilovu pobedu“.

  • Pozdrav društvo. Prošlo je nešto više od dva meseca kako je Gavrilo primio terapiju , jako lepo napreduje. Neumorno vežba i svakim danom je sve jači. Svi parametri posle doziranja su odlični ,tako da Bože zdravlja,uskoro prestaje sa korišćenjem steroida. Hvala vam što ste uz nas i što zajedno sa nama verujete u Gavrilovu konačnu pobedu. Šaljemo vam puno ljubavi, napisano je na stranici.

Na snimku koji je takođe objavljen na pomenutoj stranici može se videti kako Gavrilo sedi, igra se, vežba, taj snimak možete pogledati OVDE.

Podsetimo, gavrilo je beba koja se prva tri meseca nakon rođenja lepo razvijao, da bi roditelji primetili da je Gavrilo prestaje da pomera ruke i noge i da otežano diše, te su odmah su potražili stručnu pomoć.

Ispostavilo se, da se boluje od retke neuromišićnoj bolesti SMA1 (Spinalna mišićna atrofija tip1). Reč je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja često ima smrtni ishod. Bolest je posledica mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje.

Jedini lek za SMA i to u ranim godinama života jeste najskuplji lek Zolgensma, koji sa troškovima lečenja košta 2,5 miliona evra.

foto: printScreen
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.