Maloj Ani HITNO potreban novac za transplantaciju matičnim ćelijama!

Društvo

Ana Kostić(2017) je prvo dete iz druge visokorizične trudnoće komplikovane trombofilijom. Rođena je u 26-oj gestacijskoj nedelji sa 780 grama i 33 duga. Po rođenju je imala sepsu izazvanu Ešerihijom Koli, koju su doktori antibioticima sanirali.

U petoj nedelji života Ana dobija teško zapaljenje CNS-a(encefalitis) uzrokovano Klepsijela bakterijom, sepsu po drugi put i krvarenje drugog stepena. Zbog predugog zadržavanja infekcije u likvoru razvija se hidrocefalus i u trećem mesecu života ugrađen joj je VP šant na neurohirurgiji u Tiršovoj.

Do prve godine života Ana je imala osam intervencija na mozgu zbog revizije, infekcije šantova i bušenja cisti. Sa 11 meseci je preležala morbile a sa godinu i po dana varičele.

Sa četrnaest meseci dijagnostikovana joj je epilepsija(West sindrom, jedan od težih oblika epilepsije). Trenutno su napadi pod kontrolom jer pije četiri leka.

Ne sedi, ne hoda i ne priča, neverbalna je ali nakon prve transplatacije matičnim ćelijama u Turskoj, počela je da uspostavlja vizuelni kontakt i kontrola glave je dosta bolja.

Njeni roditelji mole sve ljude dobre volje da im pomognu da Ana još jednom ode na transplataciju matičnim ćelijama i ostvari još jedan napredak ka izlečenju!

ZA ANIN OSMEH, POMOZITE!

Uplatom na dinarski račun: 165-7010855807-48, Addiko banka
160-6000000838286-13, Banka Intesa
Uplatom na devizni račun:
IBAN RS351657010855831-73
Uplatom preko pejpal platforme:
paypal.me/pokrenizivotsrb

Slanjem poruke na broj 3800 (Bilo koja mreža, cena poruke 200.00 RSD)
Svrha uplate: „Ana Kostić“

Omogućeno je i onlajn doniranje preko kartice na našem veb sajtu.
E-doniraj: www.pokrenizivot.com/donacija

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.