Manastirska turistička tura

Društvo Kultura

Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ organizuje besplatnu vodičku turu u subotu, 6. novembra. Planiran je panoramski obilazak grada, uz priču lokalnog vodiča o najznačajnijim znamenitostima u gradu, njegovoj istoriji, kulturi i tradiciji. Potom će autobus krenuti put manastira Divostin, posvećenom Blagovestima Presvete Bogorodice. Putnici će imati priliku da se upoznaju sa istorijom ovog srednjevnjekovnog manastira u čijoj se porti nalazi Spomen česma sa likom kralja Milana Obrenovića.

„Manastirska tura“ završava se posetom manastiru Drača, u kotlini Dračke reke, na padinama brda Rujevica. Ovaj manastir je bio značajan duhovni i kulturni centar srpskog naroda u 18. i 19. veku. Posvećen je Svetom Nikoli.

Planirani polazak je 11 časova. Autobus će biti parkiran na platou ispred Skupštine grada Kragujevca. Predviđeno vreme povratka je oko 14.30.

Svi putnici treba da poštuju epidemiološke mere i nose zaštitnu masku. Zbog poštovanja epidemioloških mera neophodno je da se zainteresovani građani prijave telefonom, na broj (034) 335-302 ili mejlom na adresu tic@gtokg.org.rs

Tekst: Snežana Milisavljević
Plakat: Jelica Miladinović
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.