Marinika Tepić: Nasilje mora da stane, a borba protiv nasilja je sada jedina tema

Politika

Izjavu potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić iz gostovanja na televiziji N1 prenosimo u celosti:

Nije dovoljno samo povećati broj policajaca ispred škole i formirati stručna radna tela – to jeste dobro, ali nije dovoljno. Neko mora da snosi i odgovornost. Mogu da smatram da personalno Gašić nije kriv, ali ima objektivnu odgovornost zato što je ministar. Da nije tako bio bi portir u zgradi Vlade, ali nije portir, nego je ministar i zbog toga ima objetivnu odgovornost kada se ovako nešto desi, izjavila je potpredsednica SSP Marinika Tepić danas gostujući na TV N1.

Tepić je rekla da Vučić želi da se sve „prebaci na njegaˮ:

  • Aleksandru Vučiću najviše odgovara sada da mi pričamo o skupu 26. maja, o napadima na njega i izborima. Ne smemo da upadnemo u tu zamku. Jedina tema i prirotitet nad svim prioritetima je borba protiv nasilja i ispunjenje zahteva građana koji se na najdostojanstveniji način mirnin skupovima za to bore. Niko od nas ne želi njegovu glavu i nije tema on. Ljudi, mi smo izgubili 17 dece u poslednjih 10 dana, neki od povređenih se jos bore za život. U poslednjih 10 dana su dve žene ubijene u femicidu i molim vas ne očekujte od nas da ćemo odgovarati na Vučićeve zamke da se sve prebaci na njega.

Tepić je o jučerašnjem protestu rekla da je dogovor opozicije bio da oni kao narodni poslanici ne nose šetalice, a da su oni samo organizatori u smislu obaveštenja MUP-a, sazivanja dana, obezbeđivanja bezbednosti za prisutne i preuzimanje krivične odgovornosti na sebe.

  • Vlast nije u stanju da odgovori na elemtarnu molbu na koju apelujemo danima, budimo ljudi! Neverovatno da ne mogu ni mrvu epmatije, pristojnosti i ljudskosti da pokažu. Mi ne možemo da verujemo ovom režimu, mi smo juče u načelu dogovorili tu sednicu da bismo jutros ponovo svedočili ruganju ljudima koji su izašli juče na protest, podsmevanje, kliberenje u lice onima koji traumu žive i dan danas, izjavila je Tepić.
  • Sada je u Srbiji eskaliralo nasilje na šta smo godinama upozoravali da će se preliti iz javnog prostora na društvo. Imate REM čija predsednica kaže samo preko nje mrtve će neko dobiti frekvenciju, ona je takođe propagator nasilja. Prvi zahtev je odgovornost REM-a i oduzimanje frekvencija televizijama PINK i Happy koji propagiraju nasilje i mržnju i ne samo u rijalitijima, njihovi jutarnji programi su nekad gori od rijalitija, vi imate Kristijana Golubovića koji je bio idol ubici iz Mladenovca koji daje uputstvo na teliviziji sa nacionalnom frekvencijom kako da ubijete čoveka, a da za to ne odgovarate. Drugi zahtev je i smena Gašića i treći je anketni odbor koji će biti oročen na 30 dana i koji će utvrditi okolnosti koje su do ovoga dovele. Ukoliko se zahtevi ne ispune nastavićemo pritisak u petak na sledećem protestu.

Vlast je bila prinuđena da ispuni zahtev za sednicu. Apelujem i na poslanike većine, kada bude ta sednica u četvrtak, da bar iz poštovanja prema roditeljima ta skupština ne liči na brlog kakvom su je napravili. Nasilje mora da stane, a borba protiv nasilja je sada jedina tema, zaključila je Marinika Tepić.
 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.