Marinika Tepić: „Samostalnosti tužilaštva i nezavisnosti sudstva neće biti bez promene ove vlastiˮ

Politika
 • Sve dokaze koja sam prikupljala, objavljivala, nosila Zagorki Dolovac osećala sam kao da ih ostavljam na groblju pravde, a ne na vratima glavne tužiteljke Srbije. Kao opozicija, mogu da ukažem i borim se da se što jače i dalje čuje, ali ne i da rešim. To može samo vlast, ali ne ova. Zato samostalnosti tužilaštva i nezavisnosti sudstva neće biti bez promene ove vlasti, izjavila je potpredsednica SSP Marinika Tepić u intrevjuu za novine Nova. 

Tepić je rekla da je smena šefa VJT Nenada Stefanovića koji je smenio dve tužiteljke zbog slučaja EPS moguća na dva načina „njegovom ostavkom ili smenom u Skupštini na predlog Vladeˮ:

 • Nenad Stefanović nije imao ni zrno srama da sam podnese ostavku, iako smo još saznali i da je nasilnik, naročito prema ženama, da je studirao Pravni 11 godina, ali i da ga kolege ni iz jednog tužilaštva u Beogradu ne cene. U njegovu odbranu nije stao ama baš nijedan tužilac, osim njega samog koji je branio sam sebe preko svog GONGO udruženja čiji je i predsednik. Nije ni Vlada pokrenula njegovu smenu i mislili smo zbog toga što je njegov glavni zaštitnik bio Vulin. Međutim, umesto smene je usledila direktna politička podrška i to predsednika države i SNS. I onda se zapitate zašto li još drže Stefanovića?

Tepić je podsetila da je i u Skupštini Srbije govorila da je upravo Nenad Stefanović smenio tužiteljku koja je vodila predmete protiv donedavno prvog čoveka za ozakonjenje nelegalnih objekata u Beogradu Nemanje Stajića:

 • Zato je unapredio tužiteljku iz Niša koja je vodila slučaj ubistva Stanike Gligorijević na naplatnoj rampi kod Doljevca i koja je rekla da ključna 2 minuta nestala sa snimka događaja i nisu mnogo bitna! Nju je doveo u antikorupcijsko odeljenje u Beograd, a Bojanu Savović i Jasminu Paunović smenio i oduzeo im predmet korupcije u EPS-u. I ko zna koliko još ima ovakvih slučajeva.
  Pobuna u Tužilaštvu – prvi je epilog koji se već dogodio. Za njega su se izborile hrabre tužiteljke Bojana Savović, Jasmina Paunović i njihove koleginice. Izborile su se i njihove kolege iz drugih tužilaštava koje su im javno iskazale podršku svojim potpisima, kao i profesori prava. U narednom periodu očekujem da jedan za drugim počnu da izviru sporni slučajevi iz Tužilaštva, da konačno saznamo koliko je ono gnjilo. Tek kada se to dogodi, ono može da ozdravi. Ovo je početak prave borbe za samostalnost tužilaca. I neće stati.

Komentarišući osnivanje Vučićevog Narodnog pokreta za odbranu Srbije Tepić je rekla da je to „lukava, a istovremeno i kukavička odlukaˮ:

 • Vučić zapravo prvi pokušava da se izvuče iz ruina lude kuće koja se zove SNS. Svestan je da je on najjača figura najslabije stranke u Srbiji i da SNS-u nepovratno opada podrška i pored sve propagande i para za održavanje rejtinga. A odbrana Srbije jeste nužna i hitna, ali odbrana Srbije i od Vučića i SNS, kao i od ekstremista koji bi da nas uvedu u nove ratove. Vučić nije uspeo da se izdigne iznad šefa partije i bude predsednik svih građana. Slagao je toliko puta i da će se povući sa čela stranke, kao što je naterao Tomislava Nikolića uostalom. A sada bi da pobegne od stranke koju je on takvu stvorio, od ljudi koje je on birao, koje „nije daoˮ, od afera koje „nije znaoˮ i od rejtinga SNS koji je pao. Toliko štetnih odluka, kadrova, retrogradnih politika. SSP se bori da Srbija uđe u Evropsku uniju do 2030, a ne da nam njihova reciklirana politika devedesetih pojede još 30 godina.
 • Matrica je ista: gde su srpski radikali branili Srbe – Srba više nema, gde SNS brani državu – države više nema, zaključila je Tepić.
Tagovi:

1 thoughts on “Marinika Tepić: „Samostalnosti tužilaštva i nezavisnosti sudstva neće biti bez promene ove vlastiˮ

 1. Vi ste isuvise dobra opozcija za ovu vlast a za narod ste …
  Dakle, niste ni vi neko cvece i nasa sansa i karta za bolje sutra.
  Covek sa leve strane do g-dje Marinke na slici je dovoljan dokaz za sve izneto – okosnica licnog a ne viseg gradjanskog interesa. Bar da se pokajao sto je doveo ove na vlast u KG al’ teraj ionako je narod sludjen i sve ocigledno guta i prihvata kako bi samo preziveo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.