Medalje za atletičare „Parka“

Sport

U Sremskoj Mitrovici 26-27. septembra održano je prvenstvo Srbije u višebojima. Na njemu je nastupilo ukupno devetoro atletičara A.K. Parka iz Kragujevca u različitim starosnim kategorijama.

Po prohladnom i kišovitom vremenu koje ne pogoduje višebojcima, bilo je mnogo povreda i odustajanja. Ali bilo je i nekoliko državnih rekorda. Najviše uspeha od atletićara Parka imali su Milan Mladenović drugim mestom u seniorskom desetoboju, dok je Luka Radojičić bio treći u istom, zauzevši tako poziciju odmah iza balkanskog prvaka i našeg trenutno najboljega višebojca Grnović Gorana. Aleksa Ratinac okitio se bronzanom medaljom u juniorskom desetoboju. Dok je Bata Jovović u pionirskom petoboju bio trećeplasirani posle prvoga dana, ali posle kiksa u skoku u vis za koji nemamo adekvatne uslove za treniranje, morao je da odustane drugoga dana. Dok je Mikailović Nina 2008g novim licnim rekordom u skoku u dalj od za njen uzrast odličnih 4,81m uspela da bude ukupno druga u 2008g ali pošto je sa njom u konkurenciji bilo i 2007g uspela je da bude ukupno šesta u troboju za mlađe pionire, gde su nastupile rekordne 24 takmičarke.

Za park su još nastupili i Nina Radovanoviž, Nadja Markoviž, Sara Lazarević i Bojana Marković i sve su uspele da privedu višeboje do kraja.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.