MEDIJSKO SKLONIŠTE: PITANJA BEZ ODGOVORA

Društvo

Kako se određuju prioriteti za finansiranje medija, koga smatra žeton novinarima i šta ako jedini kragujevački nedeljnik prestane da izlazi, samo su neka od pitanja za gradonačelnika Radomira Nikolića, na koje odgovore traže redakcije okupljene u Medijskom skloništu.

Kako se gradonačelnik ni ovog puta nije odazvao pozivu za razgovor, novinari su svoja pitanja postavili njegovoj kartonskoj figuri, a odgovor je, kao i obično, bilo ćutanje. Medijsko sklonište je na ovaj način pokušalo da ukaže na potrebu za komunikacijom javnih funkcionera i medija i održavanja konferencija za novinare, kao instrumenta za podizanje transparentnosti i odgovornosti lokalne uprave i njene otvorenosti za javnost.

U ovoj neformalnoj inicijativi, koju čine Kragujevačke novine, Glas Šumadije, Radio Zlatousti, produkcija Iz glave i udruženje Res publika, najavljuju da će nastaviti da insistiraju na doslednoj primeni Zakona o javnom informisanju i medijima i podsećaju da je u toku kampanja podrške Kragujevačkim novinama, na sajtu Donacije.rs.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.