Meksikanac Karlos promoviše Kragujevac i rakiju

Grad

Srbiju je “osvojio” preko Slagalice, zavoleo zbog ljudi – toliko da u njoj poželi da ostane, a sada i da po njoj putuje i promoviše je serijalom „Dobrodošli na Balkan“.

Naravno govorimo o vedrom Meksikancu, Karlosu Franku, koji je u okviru svog serijala, danas posetio i Kragujevac.

U emisiji koja traje 35 minuta, a emituje se na Balkan trip TV-u, Karlos promoviše kulturu mesta koje poseti, ali, budimo iskreni najviše hranu i piće.

Da je ovaj nasmejani Meksikanac, pravi ljubitelj dobre šumadijkse rakije, mogli smo i sami danas da se uverimo, prilikom njegove posete vinsko-rakijskom habu u kući Đure Jakšića.

  • Dramićeva bistra je dobra rakija, rekao je Karlos već nakon prvog gutlja, ovog kragujevačkog drenda.

Još koji gutalj više i možda se ne bi posetila druga mesta, ali raspored za danas je bio priličo gust, jer ipak, ne posećuje se svaki dan bivša prestonica.

Neizostavna je svakako bila i poseta čuvenoj kragujevačkoj Biblioteci. Onoj kod Milutina.

  • Napravili su mi tortu sa mojim likom. Prvi put mi se to u životu desilo, priča vidno uzbuđen Karlos.

A otkud jedan Meksikanac u Srbiji?

Ukratko zahvaljući prijateljima, a nadugačko svemu onome što je ovde zavoleo.  

Rodom je iz grada Pačuke, Meksika. U Srbiju je došao pre šest godina i naučio srpski, pa slobodno možemo reći, bolje nego mnogi rodom odavde.

Kada je BBC pre godinu dana radio intervju sa njim, upitali su ga zašto je izabrao da ostane baš ovde:

  • Zbog ljudi. Lako ih je upoznati, svi su otvoreni, duhoviti, druželjubivi.

Uspeo je da dođe do polufinala najdugovečnijeg kviza na ovim prostorima “Slagalice”, kada su ga ljudi u Srbiji upoznali, ali i zavoleli.

U rodnom Meksiku nije bio više od 5 godina, pa se, kako i sam kaže, više oseća kao Srbin, nego Meksikanac.

Karlos već godinu dana promoviše kulturu Srbije serijalom „Welcome To The Balkans“, koji možete pratiti i na Youtubu. A mi uskoro očekujemo i epizodu iz Kragujevca.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.