Memorandum o saradnji Privredne komore i Fakulteta medisinskih nauka

Društvo

Privredna komora Srbije – RPK Kragujevac i Fakultet medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu potpisali su danas Memorandum o saradnji koji će omogućiti privrednicima Srbije i regiona da učestvuju sa Fakultetom u istraživanjima i razvoju inovacija i koriste njegove naučno-istraživačke resurse, proizvode i usluge.

    Sporazum su potpisali Predrag Lučić, direktor PKS-RPK Kragujevac i dekan Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Vladimir Jakovlјević.

„Medicinski fakultet će privrednicima ponuditi svoje naučno-istraživačke resurse i nove usluge u skladu sa potrebama privrede. PKS će sarađivati sa Fakultetom kroz Centar za primenu naučnih istraživanja u privredi, koji će biti osnovan u okviru Fakulteta i čiji zadatak će biti da plasira ka privredi rešenja koja su rezultat naučno-istraživačkog rada. Takođe, očekuje se i saradnja u okviru Centra izuzetnih vrednosti i formiranje konzorcijuma kompanija sa Fakultetom“, naveo je Lučić.

Medicinski fakultet već sada može da obezbedi usluge za privrednike iz sektora dijetetskih suplemenata, odnosno farmacije, zatim za industriju hrane, mineralnih i termalnih voda, naveo je prof. dr Vladimir Jakovlјević, dekan Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu.

Do kraja godine, kaže, u Kragujevcu će biti završen Centar izvrsnosti gde će za privredu moći da se obavlјaju različita naučna istraživanja.

Izvor: pks.rs; Foto: pks.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.