Meštani Pajazitova dobijaju asfaltni put do crkve i groblja

Društvo

Gradonačelnik Nikola Dašić danas je obišao radove na asfaltiranju seokog puta u Pajazitovu, u zaseoku Mironić, koji vodi ka crkvi i seoskom groblju. Asfaltiranje deonice u dužini od 550 metara izvode ekipe JKP „Šumadija“.

Infrastruktura na seoskom području je veoma bitna. Ne samo asfalt, nego i rasveta, i voda i mnoge druge stvari koje, nažalost, nedostaju šumadijskom selu. Vidim da su danas ljudi u Pajazitovu presrećni. Otpočelo je asfaltiranje puta ka groblju u dužini od 550m i nadam se da će sledeće godine biti završeno i sledećih 400m ovog puta čime ćemo zaokružiti čitav ovaj potez.

To je nešto što mora da se radi. Možemo da izbegavamo i da žmurimo na ovakve stvari, jednostavno godine prolaze, Kragujevac je kroz decenije u sve dubljoj komunalnoj krizi, sve je manje infrastrukture, koja je vremenom sve lošija. Naše preduzeće JKP „Šumadija“ je tokom cele godine angažovano, punim kapacitetom, na više lokacija. Konstantno rade, i mi vršimo pritisak na njih, i oni na nas, i zajednički se takmičimo i žurimo da uradimo što više – rekao je Dašić.

Podrudničko selo Pajazitovo danas ima oko 400 stanovnika. Crkva brvnara posvećena Svetoj Trojici podignuta je 1944. godine. Angažovanjem i prilozima meštana, pre nekoliko godina, crkva je obnovljena i izgrađen je trpezar u crkvenoj porti koja je centar okupljanja meštana ovog kraja.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.