MILAN KOLAREVIĆ NOVI JE PREDSEDNIK SAVETA UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU

Društvo Grad

Na konstitutivnoj sednici Saveta Univerziteta u Kragujevcu tajnim glasanjem je za predsednika najvišeg organa ove visokoškolske ustanove izabran Milan Kolarević, profesor Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu. Kolarević je dobio poverenje 19 od 21 člana saveta.

Sednica je kasnila zbog proceduralnih problema, jer joj nije predsedavao dosadašnji predsednik Saveta, a zamenica je podnela ostavku, pa je sednicu vodio najstariji član Milan Kolarević.

Pojedini članovi Saveta Univerziteta su negodovali zbog prisustva policije u sali. Trojica inspektora su potom izašla sa sednice, ali su ostali u hodniku Ekonomskog fakulteta. Sednica je održana na Ekonomskom fakultetu, jer je pomoćnik ministra prosvete obavestio dekana Ekonomskog fakulteta Petra Veselinovića da su svi u rektoratu na odmoru, pa traži da se sednica održi na Ekonomskom fakultetu.

Tajnim glasanjem je za zamenika predsednika Saveta Univerziteta u Kragujevcu izabran Milan Rapajić, sa Pravnog Fakulteta u Kragujevcu. Rapajić je dobio 18 glasova članova saveta.

Popodne, na novoj sednici saveta, koja će, kako najavljuju, biti zatvorena za javnost, biće imenovan vršilac dužnosti rektora Univerziteta u Kragujevcu.

Izvor: N1

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.