Milan Milošević iz Rače: Prevareni smo

Društvo Ekonomija

Poljoprivrednik iz Rače Milan Milošević za N1 kaže da ih je država prevarila, iako je prihvatila da cena suncokreta ka poljoprivrednim proizvođačima iznosi 73 dinara po kilogramu.

  • Jedno su nam dali, ali su nam drugo oduzeli, navodi Milošević i ističe da su, u odnosu na prvobitan dogovor, premije za mleko za dva kvartala smanjene sa 15 na 10 dinara, a podsticaji za gorivo smanjeni sa 80 na 50 litara po hektaru.

Poručio je i da će poljoprivrednici krajem oktobra ili u novembru traktorima doći u Beograd, „pa ćemo onda da razgovaramo drugačije“.

  • Mi smo čekali jedan jedini zahtev koji je bio vezan za suncokret, prethodnog dana je dogovoreno sve u Vladi, sve prethodne tačke su bile dogovorene vezano za premije za mleko, za naftu, i ostalo, međutim, šta se desilo – bila je problem samo ta tačka cena suncokreta, tu se radilo o razlici u ceni od 2,5 dinara. Mi na putu ka Beogradu, zvao je ministar i uveravao nas da su pristali na tu cenu, da je to sve u redu, međutim mi smo insistirali da dobijemo neko čvršći dokaz za to, nismo hteli da odustanemo, kaže Milošević za N1.

Milošević je za N1 rekao da je ministar poljoprivrede „slagao poljoprivrednike“ i da ih već u oktobru-novembru može očkivati traktorima u Beogradu, kada će „razgovarati drugačije“.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.