MILAN STAMATOVIĆ: BILI VLAST ILI OPOZICIJA, RADIĆEMO U INTERESU NARODA

Izbori 2022

Koalicija koju čine Zdrava Srbija i Bolja Srbija predala je danas Republičkoj izbornoj komisiji svoju izbornu listu za poslanike, pod nazivom „Milan Stamatović – Zdravo da pobedi – Dragan Jovanović – Bolja Srbija – Zdrava Srbija“.

Milan Stamatović, lider Zdrave Srbije i predsednik opštine Čajetina, izjavio je da su „decentralizacija Srbije i zaštita nacionalnih interesa osnovni zadaci i program te koalicije“.

  • Ako uđemo u parlament bićemo možda i vlast, ako ne, bićemo konstruktivna opozicija onima koji rade protiv interesa države, a bićemo sigurno zastupnici svih onih političkih partija i pojedinaca koji rade u interesu ove države, rekao je Stamatović.

Dragan Jovanović, predsednik Bolje Srbije i SO Topola, naveo je da su kandidati za poslanike te koalicije „domaćini, ljudi koji kažu da nije samo Beograd Srbija i da svi moraju shvatiti da će, ako se ovakva politika nastavi, za 15 ili 20 godina biti Beograd i ostatak Srbije“.

  • Svojim rezultatima u lokalnim sredinama pokazali smo da Srbija može imati pravi izbor  da glasa za ovakve domaćine, za prave Šumadince, rekao je Jovanović.

Listu te koalicije je podržao i dečji pesnik Ljubivoje Ršumović, inače Zlatiborac, koji je poručio da je „uvek bio za mladost i da zato radi sa mladim ljudima i za mlade ljude“.

  • Uz mladost ide i zdravlje, jer je stvarnost u Srbiji zagađena, ne samo ekološki nego i ružnim rečima i ružnim potezima. Mladost i zdravlje se bore protiv toga, a ja sam na toj strani, poručio je Ršumović.

Predaji liste je prisustvovao i Saša Pešić, predsednik Koalicije raseljenih Srba sa Kosova i Metohije, koji je istakao da je „došlo vreme da se u parlamentu čuje ne samo glas raseljenih Srba sa Kosova i Metohije, već i Goranaca i Roma, ali ostale prognanane braće, koja žele da govore o otetoj imovini i povratku, ali i o tome da je Kosovo i Metohija uvek bilo i biće deo Srbije“.

Fotografija: Milan Obradović, Beta
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.