Milan Tanović POKS Kragujevac: Osuđujemo verbalno nasilje SNS Kragujevac nad opozicijom

Politika

Saopštenje prenosimo u celosti:

Gradski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) na čelu sa predsednikom Milanom Tanovićem osuđuje verbalno nasilje GO SNS Kragujevac nad opozicijom.

Nazivajući opoziciju šakom plaćenika, NATO opozicijom i ološima, SNS nastavlja da produbljuje jaz između njih i svih ostalih koji misle drugačije. 

Ne vidim zašto bi se vlast ako radi dobro svoj posao bavila opozicijom i njenim vređanjem, osim ukoliko u nedostatku svojih rezultata nemaju šta drugo da rade, nego da koriste sva raspoloživa medijska sredstva da zamene teze i da pokušaju da za svoju nesposobnost prebace krivicu na opoziciju.

SNS je obesmislio narodnu skupštinu nastavljajući sa uobičajenom praksom da sednicu skupštine na kojima će se raspravljati o rebalansu budžeta, izglasavanju zakona i novog ministra, a sve to u 25 tačaka dnevnog reda, zakazuje za 48h, što predstavlja veoma mali vremenski period da se materijal pročita i analizira, kao i da se poslanici temeljno pripreme za raspravu. Naravno da će takvo ponašanje vlasti, zatim primena Francusko-Nemačkog sporazuma, kao i neispunjavanje nijednog zahteva građana Srbije, koji već tri meseca šetaju svakog vikenda u vidu protesta protiv nasilja, izazvati revolt među narodnim poslanicima i dovesti do blokade te farse od parlamenta.

Međutim, to nije smetalo predsedniku Narodne skupštine Orliću, da taj bunt poslanika zbog nasilja nad demokratijom, izokrene kako samo on i ta radikalna škola to znaju, na taj način što će kao pokvarena ploča, Gebelsovski, ponavljati neistinu, optužujući opoziciju da blokira rad skupštine kako penzioneri ne bi mogli da dobiju penzije, a majke jednokratnu pomoć od 10.000 dinara.

Dakle, umesto da se sednica odloži, da se spuste tenzije, da se pruži prilika poslanicima da se kvalitetno pripreme za sednicu, da se ljudski, viteški, parlamentarno i demokratski pruži prilika nekom da kaže drugačije mišljenje i da upitu kritiku (ne daj Bože, pu pu pu) ili neki konstruktivan predlog, jer se mi svetu predstavljamo kao demokratsko društvo, prelazi se na verbalno nasilje, optuživanjem za stvari koje su notorna izmišljotina i glupost, da opozicija ne želi da izglasa pomoć penzionerima i majkama.

Povrh svega, vlast održava sednicu parlamenta, uz prisustvo obezbeđenja među kojima je i reprezentativac Srbije u boksu, iščitavanjem pripremljenog materijala u nedogled i kao po pravilu, gradski odbori SNS po Srbiji kreću u takmičenje, koji će odbor najbolje da „odbrani“ svoju stranku (čitaj: da udeli što više epiteta opoziciji).

Predpostavljam da je Kragujevački SNS dobio prelaznu ocenu sa uvredama:  „šaka plaćenika“, „NATO opozicija“, „ološi“. 

Cilj ovakvog ponašanja, kao i vokabular narodnih poslanika, ako se tako mogu nazvati, Jovanova, Bakareca, Martinovića, Rističevića. Pored toga što žele da obmanu određen broj birača, imaju za cilj da ogade svima politiku i političare i odvrate mlade ljude da se politikom bave.

Pozivam GO SNS da se takmičimo idejama i radom, a ne uvredama i obmanama, a krajnji sud ostavimo biračima koji će svoju ocenu dati na izborima.

Fotografija: POKS Kragujevac
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.