Milena Stanković: Šta je Radojicu Milosavljevića preporučilo da dobije sredstva na medijskom konkursu

Politika
Konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja u javnom interesu, kao i raspodelu sredstava, komentarisala je potpredsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Kragujevac Milena Stanković:

Nakon šest godina i mnogobrojnih vapaja lokalnih medijskih poslenika, grad Kragujevac se umilostivio da raspiše konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja, koji je inače po slovu zakona bio obavezan da raspisuje jednom godišnje. 

Radosti kragujevačke čaršije ne bi bilo kraja da je opredeljeni novac završio na računima onih koji su u prethodnih šest godina, teškom mukom opstajali, ali ipak omogućavali da građani Kragujevca budu pravovremeno informisani o svemu što je bitno za život u gradu.

Ipak, na listi dobitnika sredstava iz budžeta grada Kragujevca među prepoznatljivim imenima nezavisnih lokalnih medija pojavilo se i jedno, Kragujevčanima dobro poznato ime Radojica Milosavljević. Ime čoveka koga je Kragujevac zapamtio kao, za malo, egzekutora gradske medijske kuće Radio televizija Kragujevac. 

Radojica Milosavljević, medijski mag iz Kruševca, kupio je u oktobru 2015. godine, za 85.000 evra RT Kragujevac uz obavezu da u istu investira 150.000 evra. Ipak, nešto malo više od godinu dana trebalo je pomenutom gospodinu da preduzeće toliko zaduži da su poverioci svoja potraživanja namirivali prodajom vredne produkcije i računarske opreme za bagatelan novac. 

Priča se završila tako što je aktivirana bankarska garancija, a grad ponovo preuzeo RTK, i sva raspoloživa sredstva za medije usmeravao isključivo ka RTK kako bi pokrio brojna dugovanja.

Takođe, dva beogradska medija, od kojih je jedan registrovan u APR – u tri dana pre raspisivanja konkursa dobila su po milion dinara. 

Pitamo nadležne:

  • Koje su to reference preporučile za finansiranje projekat „SOS kanal plus“ na čijem čelu je Radojica Milosavljević i kako je moguće da se poverenje i novac daju nekome ko dokazano nedomaćinski njime raspolaže i čijim nemarom su nastali dugovi koje su građani Kragujevca plaćali ? 
  • Koja je referenca preporučila preduzeće koje u APR – u registrovano samo 3 dana pre raspisivanja konkursa, da dobije čak milion dinara za realizaciju svog projekta?
Tagovi:

5 komentara

  1. Errr… ako ispunjavaju formalne uslove konkursa ko može da ih odbije. Još bi mogli da tuže… Tako da su pitanja traljava. Drugo, SOS je doo, po zakonu potpuno odvojen od ličnosti vlasnika, samostalno odgovara za sebe kao zasebno lice, dakle ukoliko Radojica ne raspolaže imovinom firme kao svojom, potpuno nebitno ko je vlasnik, ne možeš da odbiješ ukoliko sam SOS nije prekrišio nijedan propis. Bar ja tako gledam.

    1. Ne tupi. Suština je da je naprednjačka vlast u gradu dala pare nekom Radojici koji je običan krimos koga štiti neko iz vrha SNS. A to tandrljanje o zakonskim pravima jednog krimosa je verovatno smišljeno u nekoj naprednjačkoj glavi. Čovek je zajadio RTK pre nekoliko godina i zbog toga je trebao da završi u zatvoru, a ne da ponovo orobi gradsku kasu.

      1. Pa Dalibor Jekic i Obrad Turkovic su bili na vlasti kad je mali Radojica kupio RTK, jedan kao clan gradske vlade,drugi kao zamenik gradonacelnika.

  2. A što nema trojca bez kormilara Jekić-Turković-Anđelković? Oni sada komanduju Đilasovom strankom u Kragujevcu. Naprednjaci su ih odavno šutnuli i verovatno se njih trojica nadaju da je narod zaboravio da su izdali Verka 2014 godine i prodali se jeftino Radomiru i naprednjacima. Naravno, posle toga ih je Radomir otkačio jer mu više nisu trebali takvi likovi koji bi oca i majku prodali za malo vlasti. Pa ne može ni Milena sada svojim čestim pojavljivanjima i izjavama da pokrije njihovo političko maroderstvo. Sa takvim likovima na čelu Gradskog odbora SSP Đilas neće imati nikakve šanse na bilo kojim izborima u Kragujevcu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.