Ministarka Begović: Izgradnja Centra izvrsnosti u Kragujevcu u završnoj fazi, otvaranje na leto

Društvo Grad
  • Izgradnja Centra izvrsnosti u Kragujevcu, u koju je država uložila do sada 14 miliona evra, nalazi se u finalnoj fazi i trebalo bi da bude otvoren na leto, rekla je danas u Kragujevcu ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović.

Ona je izjavila da će za finansiranje opreme biti opredeljeno još četiri miliona evra.

Begović je razgovarala sa gradonačelnikom Kragujevca Nikolom Dašićem o centrima izvrsnosti i saradnji na projektima u oblasti nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Centar izvrsnosti, kazala je Begović, sastoji se od tri dela a to su: bioinženjering, biomedicina i istraživanje matičnih ćelija.

Navela je da je trenutno uloženo i 650.000 evra u izgradnju „čistih soba“ za potrebe istraživanja matičnih ćelija i da su u završnoj fazi i projekti za unutrašnje opremanje Centra.

  • To zaista treba da bude veliki korak napred ne samo za nauku u Kragujevcu, nego i za nauku u Srbiji, ocenila je Begović.

Izgradnja Centra izvrsnosti u Kragujevcu počela je 2015. i plan je bio da radovi budu završeni do kraja 2017, ali je izvođač bankrotirao.

Piše: Beta
Tagovi:

1 thought on “Ministarka Begović: Izgradnja Centra izvrsnosti u Kragujevcu u završnoj fazi, otvaranje na leto

  1. Izgradnja ovog centra je pokazao svu nemoć, neznanje, i nezainteresiranost odgovornih da ozbiljno i odgovorno rade u interesu države i gradjana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.