Ministarka državne uprave i lokalne samouprave na sastanku u Šumadijskom upravnom okrugu

Grad

U cilju upoznavanja rada i funkcionisanja Šumadijskog upravnog okruga, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević sastala se sa načelnicom Biljanom Ilić Stošić, gradonačelnikom Kragujevca Nikolom Dašićem i predsednicima jedinica lokalnih samouprava. Na prvom sastanku u Kragujevcu, ministarki su predstavljeni dosadašnji projekti i rezultati ali i aktuelni problemi jedinica lokalnih samouprava ovog okruga.

Povod za ove sastanke, između ostalog jeste i planiranje budžetskih sredstava za sledeću godinu budući da su za ovu godinu podeljena prema realizovanom javnom pozivu, kazala je ministarka Žarić Kovačević. Ministarka je istakla dobru saradnju Šumadijskog upravnog okruga, Grada Kragujevca i jedinica lokalnih samouprava koja je rezultirala značajnim projektima finansiranim iz fondova EU. Ova saradnja je primer dobre prakse za druge upravne okruge za dobrobit građana Srbije. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave će kroz različite programe i mere podrške nastaviti da podstiče manje infrastrukturne projekte, izgradnju ili rekonstrukciju, pored obuke kadrova i kao veoma značajno za napredak i efikasnije i ekonomičnije funkcionisanje upravnog okruga, istakla je ministarka Žarić Kovačević, podsticanje na međuopštinsku saradnju koja rezultira konkretnim projektima.

Ocenjujući prvi u nizu sastanaka veoma konstruktivnim , načelnica Šumadijskog upravnog okruga, Biljana Ilić Stošić je najavila buduće redovne sastanke sa ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Jelenom Žarić Kovačević, ističući da je na današnjem, između ostalog napravljen plan rada ali i predstavljeni aktuelni problemi. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave nastaviće da posreduje u komunaciji sa Vladom RS i očekujem da ta saradnja, kao i do sada, bude kvalitetna i na dobrobit svih naših građana, poručila je načelnica Ilić Stošić.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.