Ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević obavestila radnike da je uprava Fijat plastika spremna na sastanak sa štrajkačima

Društvo Ekonomija

Prema rečima Zorana Miljkovića, predsednika Štrajkačkog odbora kragujevačkog Fijat plastika, ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević upravo je obavestila radnike ove kompanije koji štrajkuju još od februara da su je kontaktirali iz poslovodstva Plastika i da su je obavestili da su voljni da sednu za pregovarački sto sa radnicima.

Miljković za Danas kaže da je od ministarke Tepavčević dobio informaciju da će poslovodstvo Fijata to učiniti uz posredovanje Agencije za mirno rešavanje radnih sporova na čemu je i ona sama insistirala već dva meseca.

Članovi Štrajkačkog odbora Fijat plastika već su kontaktirali Ivicu Lazovića, direktora Agencije, obavestivši ga da je svima u interesu da do tog sastanka dođe ako je moguće već do kraja nedelje.

Štrajkači iz Fijat plastika kažu da su iz dosadašnjih razgovora stekli utisak da ih ministarka za rad aktivno podržava i da joj je stalo da ovaj polugodišnji štrajk bude rešen, ali i dalje ne odustaju od sastanka sa premijerkom Anom Brnabić (kojoj su pisali otvoreno pismo prošle nedelje), kao ni od svojih zahteva koje su istakli još u februaru: da se mašine za proizvodnju vrate u hale Plastika (nakon početka štrajka izmeštene su u druge delove Fijata) i da im se vrati regres od januara ove godine koji je iznosio 20.000 dinara, za tri meseca.

Piše: Zoran Mišić, Danas

Tagovi:

1 komentar

  1. Neka se ministarka pozabavi resavanjem prijava koje podnosimo danima protiv bahatih poslodavaca koji ne prijavljuju radnike na penziono i socijalno osiguranje .Pr Krusevac put iz Krusevca lokacija Povrsinski kop Lesje Tu citite jer nesmete da radite kontrolu a gazite male preduzetnike…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.