Beograd, 15. juna 2024. – Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za dodelu 43 uèenièke stipendije za školsku 2024/25. godinu. Moguænost da se prijave na konkurs imaju deèaci i devojèice koji se školuju na treæoj ili èetvrtoj godini srednjih medicinskih škola, èiji je osnivaè Republika Srbija, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava. FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bs

MInistarstvo odbrane raspisalo konkurs za 43 učeničke stipendije

Društvo

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za dodelu 43 učeničke stipendije za školsku 2024/25, saopšteno je.

Mogu da se prijave dečaci i devojčice treće ili četvrte godine srednjih medicinskih škola, čiji je osnivač Srbija, pokrajina ili lokalna samouprava, prenosi N1.

Mogućnost da obezbede podršku od 30.000 do 35.000 dinara mesečno imaju učenici srednjih škola koji stalno (za svaku školsku godinu posebno) postižu najmanje vrlo dobar uspeh u učenju i odličan uspeh u vladanju.

Uprava Ministarstva odbrane za vojno zdravstvo nudi stipendije za treću i četvrtu godinu medicinskih škola, obrazovnih profila medicinski tehničar – opšti smer, laboratorijski tehničar, farmaceutski tehničar i zdravstveni negovatelj.

Posle završetka srednje škole, stipendisti će biti primljeni u radni odnos u svojstvu civilnog lica u Beogradu, s tim što će učenici koji su pohađali četvorogodišnje školovanje pre stupanja u radni odnos obaviti pripravnički staž i polagati državni stručni ispit.

Rok za prijavljivanje je do 30. septembra 2024, piše u saopštenju Ministarstva odbrane.

Izvor: N1, autor: Beta
Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE (HO)
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.