MINISTARSTVO PROSVETE ULOŽILO PRIGOVOR UNIVERZITETU U KRAGUJEVU

Društvo

Ministarstvo prosvete uložilo je prigovor Univerzitetu u Kragujevcu zbog ponovnog imenovanja Nebojše Arsenijevića za rektora, piše Politika. Kako navodi list, prethodno je Univerzitet u Kragujevcu podneo prigovor na zaključak prosvetne inspekcije koja je utvrdila nekoliko nepravilnosti u radu rektora Arsenijevića, između ostalog da je rektorov sin stekao doktorsku diplomu a da nema završene osnovne studije.
„Sada je na potezu Savet Univerziteta. Ukoliko Savet Univerziteta ne uradi ono što je po zakonu obavezan, reagovaće ministarstvo“, rekli su iz Ministarstva prosvete za Politiku.

Senat kragujevačkog Univerziteta je jednoglasno podržao kandidaturu sadašnjeg rektora i redovnog profesora Fakulteta medicinskih nauka Nebojšu Arsenijevića za novi rektorski mandat.

Podsetimo, Savet Univerziteta u Kragujevcu 6. februara jednoglasno je odlučio da ne razmatra preporuku Agencije za borbu protiv korupcije za razrešenje s javne funkcije Arsenijevića i odlučio da ne poništi ispravu njegovog sina Aleksandra o stečenom naučno-nastavnom zvanju, iako je inspekcija Ministarstva prosvete utvrdila da je njegov doktorat nezakonit.

Savet je odlučio da preporuka za razrešenje rektora neće biti razmatrana dok ne bude doneta Odluka o žalbi, podneta Agenciji za borbu protiv korupcije i ne dostavi Savetu kao nadležnom organu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.