„Ministrka Kisić Tepavčević da se što pre uključi u rešavanje problema u Fijat plastiku“

Grad

Predstavnici Sinidikata Fijat plastika, posalli su danas otvoreno pismo Ministarki za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Dariji Kisić Tepavčević. Oni su ministarku pozvali i na hitan sastanak, kako bi je bliže upoznali sa problemima u tom preduzeću.

Pismo prenosimo u celosti:

Radnici preduzeća Fijat plastik, vode četvrti štajk zbog niskih zarada i stalnog kršenja radnog zakonodavstva od strane Fijat plastika.

U toku štrajka, poslodavac je uputio 13 zaposlenih, među kojima i sve članove Štrajkačkog odbora na plaćeno odsustvo. Na plaćeno odsustvo smo upućeni usmenim obaveštenjem, bez donošenja pisanih rešenja, što je takođe kršenje Zakona o radu.

Juče je predsedniku Štrjkačkog odbora i njegovom zameniku, zabranjen ulaz u fabriku, iako se štrajk u tom trenutku odvijao.

Tokom trajanja štrjka Fijat plastik je izmestio deo mašine u Fijat i pozvao druge radnike da rade za tim mašinama, što smatramo da je takođe kršenje Zakona o štrajku.

Poslodavac nam nikada nije dostavio Pravilnik o radu, već nam je nudio da potpišemo kolektivni ugovor, koji nije hteo da nam dostavi, što je jedinstven slučaj.

U želji da stanje promenimo, da naša država obezbedi poštovanje Zakona i radnička prava, pozivamo Vas da se kao ministarka zadužena za oblast rada, što pre uključite u rešavanje navedenih problema u interesu države i naroda koji u njoj živi.

Da bismo Vas bliže upoznali sa dešavanjima u preduzeću, tražimo hitan sastanak sa Vama.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.