Miroslav Aleksić: Bez dogovora u dijalogu o izbornim uslovima, još ima vremena do 3. oktobra

Izbori 2022 Politika

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da u dijalogu o izbornim uslovima uz posredovanje evropskih parlamentaraca nije postignut pomak koji je dovoljan za promenu odluke o bojkotu izbora i da je ta stranka predložila nastavak dijaloga.

  • Načinjen je pomak, ali mali i nedovoljan, i još imamo vremena do 3. oktobra, što je rok za postizanje dogovora o izbornim uslovima koji bi morali da važe najmanje šest meseci pre izbora, koji su najavljeni za 3. april 2022. godine. Nismo mogli da prihvatimo ponuđeni dokument, jer nije sadržao gotovo ništa od onoga na čemu smo insistirali, rekao je Aleksić novinarima posle završetka dvodnevnog dijaloga.
  • Posle današnjeg sastanka ne možemo reći da smo se dogovorili, jer dogovor nije postignut dok se ne dogovori sve. Danas smo malo bliži promeni odluke o bojkotu izbora, ali smo još daleko od toga da je promenimo, a suština je da se stvore uslovi da bismo mi promenili odluku o bojkotu, dodao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je predlog o nastavku dijaloga „načelno prihvaćen“, s tim što će u narednim danima verovatno biti obavljeni bilateralni razgovori kako bismo se došlo „do nečega što je prihvatljivo za opozicione stranke zbog kojih se i održava dijalog“, a to su one koje su bojkotovale prethodne „lažne izbore“.

  • Danas je bilo zanimljivo je da su sve stranke vlasti i stranke koje nisu bojkotovale izbore bile oduševljene ovim sporazumom, a stranke koje su bojkotovale nisu mogle da prihvate predložena rešenja, rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da je danas svima jasno zašto je Narodna stranka bila za to da dva pregovarača sa jednom zajedničkom platformom predstavljaju bojkot opoziciju.

  • Siguran sam da bi rezultat bio daleko bolji, pre svega za građane Srbije, ne toliko za nas. Šta je, tu je, i ovo je sada pokušaj da se bez obzira na sve to i na sve loše procene omoguće uslovi građanima Srbije da normalno biraju ko će ih predstavljati i čije programe i ljude žele da podrže, zaključio je Aleksić.  
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.