Miroslav Aleksić: Deo policije se zloupotrebama obračunava sa mnom jer ukazujem na kriminal vlasti

Politika

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da se „određene policijske strukture“ zloupotrebom položaja obračunavaju“ sa njim i drugim predstavnicima opozicije koji ukazuju na kriminal i korupciju u vlasti, a kao dokaz za tu  tvrdnju je naveo „policijsko maltretiranje“ kojem je bio izložen u Trsteniku i „blaćenje u režimskim tabloidima“ koje je počelo pola sata nakon što ga je policija legitimisala.

  • Od trenutka kada sam progovorio o aferama ’Jovanjica’ i ’Telekom’ imam problematične situacije sa policijom. Ključno pitanje je kako se vest da me je policija zaustavila gotovo odmah pojavila u tabloidima pod kontrolom vlasti, rekao je Aleksić televiziji N1.

Aleksić je u subotu rekao da je pred svojim petogodišnjim sinom bio podvrgnut „policijskom maltretiranju u režiji vlasti“, i najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv policije zbog „iživljavanja čiji je cilj da ga zastraši“ jer javno kritikuje vlast, i dodao da je „iživljavanje trajalo sat vremena“, kao i da mu su mu napisane tri prekršajne prijave, a da je policajac Nebojša Simić odbio da mu preda dva zapisnika.

  • Jutros sam bio u policijskoj stanici Trstenik i podneo sam pritužbu na ponašanje policajca, bio sam kod načelnika i drugih u policiji, koji su bili veoma profesionalni i korektni, i ispričao sam im sve što se desilo, rekao je danas Aleksić.
  • Policajac mi nije dao zapisnike, koje sam odbio da potpišem ali sam tražio da vidim šta piše u njima. U svojoj službenoj belešci napisao je brutalnu neistinu da sam ga vređao i da sam rekao da ću smeniti ministra Aleksandra Vulina, a da će taj policajac ostati bez posla. To je notorna laž, rekao je Aleksić.

Aleksić je najavio da će podneti i prijavu za falsifikovanje dokumenta, jer je „policajac očigledno imao cilj da ga provocira i maltretira“.

  • Nisam osporavao da nisam vezao sigurnosni pojas i nisam osporavao da budem podvrgnut alko-testu, koji je pokazao da nemam alkohola u krvi. Sve je, međutim, trajalo sat vremena i policajac se sve vreme ponašao drsko, a bio je na telefonskoj vezi sa nekim ko mu je davao instrukcije, rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da bi u postupku koji je pokrenuo trebalo da bude utvrđeno ko je policajcu davao instrukcije.  

Potpredsednik Narodne stranke je rekao da je pre nekoliko meseci direktor policije Vladimir Rebić odbio da mu izda dozvolu za nošenje oružja, iako je prethodnih 10 godina imao dozvolu i nije počinio nijedan prekršaj.

  • Sada sam od policije dobio odgovor da mi dozvola za nošenje oružja nije potrebna i da mi nije ugrožena bezbednost. Nemam ništa protiv toga, to je procena policije, ali imam utisak da neki ljudi u policiji imaju nameru da se zloupotrebama obračunavaju sa opozicionarima, zaključio je Aleksić.    
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.