Miroslav Aleksić: Izbori u Negotinu pokazali da je moguća pobeda jedinstvene opozicije

Izbori 2022 Politika

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da su lokalni izbori u Negotinu, na kojima je ta stranka samostalno osvojila oko 13 odsto glasova, pokazali da jedinstvena opozicija mogla da ostvari dobar rezultat na izborima najavljenim za april 2022. godine i da bi „vlast mogla da padne pre svega u Beogradu“.

  • Za šest meseci može svašta da se promeni, pa da se ostvari dobar rezultat i na parlamentarnim i predsedničkim izborima. Narodna stranka je u nemogućim uslovima ostvarila odličan rezultat u Negotinu. To pokazuje da se vredi boriti. Suštinski je dogovor između opozicionih partija, što će dovesti do ohrabrivanja ljudi da je moguće napraviti dobar rezultat, rekao je Aleksić za list „Nova“.

Aleksić je istakao da „građani hoće da se bore“, ali moraju da vide ponudu i dogovor u opoziciji.

  • Ključan je dogovor o nenapadanju između opozicionih stranaka i udruženom čuvanju biračkih mesta. Ako ne jedna lista, onda bar zajednička kontrola, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da su u Negotinu lokalni izbori održani u „nemogućim uslovima“, pogotovo jer je reč o jednoj opštini u kojoj je učestvovala opozicija, pa je vlast sve kapacitete usmerila u tu, jednu tačku.

  • Narodna stranka se u Negotinu nije borila protiv SNS i SPS, nego protiv državnih institucija koje su stale u zaštitu režima. Umesto batinaša i crnih džipova, sada smo imali policiju koja je upadala na biračka mesta i privodila naše članove odbora, a za to vreme se nastavila krađa. To se nikada nije desilo, rekao je Aleksić.
  • Međutim, i pored brutalne krađe i zastrašivanja odbornika, pokazali smo da možemo do rezultata sami. Ukoliko se udružimo, uđemo odmah u pripreme kontrolora na biračkim mestima, vlast bi mogla da padne pre svega u Beogradu, zaključio je Aleksić.      
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.