Miroslav Aleksić: Korupcija odnela milijardu evra samo na Moravskom koridoru i u Telekomu

Izbori 2022

Potpredsednik Narodne stranke i treći na listi Ujedinjeni za pobedu Srbije Miroslav Aleksić izjavio je danas da se Srbija „guši u kandžama korupcije i kriminala“ i da će posle promene vlasti na izborima 3. aprila krađa biti sasečena, što će obezbediti dovoljno novca za povećanje plata i bolje zdravstvo i obrazovanje, kao i za ulaganje u domaću privredu i poljoprivredu.

„Samo na dva projekta uzeli su milijardu evra. Prvo, gradnja Moravskog koridora je 2014. godine bio ugovorena na 480 miliona evra, a sada košta milijardu evra. Drugo, iz Telekoma je ispumpano 500 miliona evra za kupovinu malih kablovskih operatora. To je ukupno milijardu evra“, rekao je Aleksić televiziji Tanjug.

Aleksić je dodao da je ministar finansija Siniša Mali za izradu kompjuterskog programa „Iskra“, koji služi za obračun plata u javnom sektoru, potrošio 60 miliona evra iz budžeta.

„Taj softver ne radi mesec dana, a kada su ubačeni podaci zaposlenih, ljudi su dobili obaveštenje da im je smanjeno između mesec i dva meseca radnog staža“, rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da je Srbija bogata zemlja vrednih ljudi, ali da ima lošu vlast, opterećenu velikim brojem afera.

„Građani će u nedelju olovkom birati svoju budućnost i da li će biti ucenjeni i svedeni na kapilarne glasove ili će reći da imaju pravo da slobodno misle, govore i biraju. Ova vlast nije pobeđivala na izborima zato što je građani vole, nego zato što je ucenjivala građane“, rekao je Aleksić.  

Aleksić je istakao da ekonomski patriotizam znači da 200 miliona godišnje iz budžeta više ne dobijaju strane kompanije koje radnike u Srbiji plaćaju između 300 i 400 evra mesečno, nego domaći poljoprivrednici i firme.

„Danas je 50 odsto građana mesečno prima 449 evra ili manje, a vlast je za poslednjih deset godina zadužila građane za 15 milijardi evra“, zaključio je Aleksić.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.