Miroslav Aleksić: Krivična prijava i tužbe protiv Đukanovića i Koluvije zbog laži o državnom udaru

Društvo Kultura

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić najavio je danas da će podneti krivične prijave i tužbe protiv vlasnika „Jovanjice“ Predraga Koluvije i njegovog advokata i poslanika SNS-a Vladimira Đukanovića, zbog „notornih laži“ da je hteo da „organizuje državni udar sa policajcima i tužiocima“ i da je „učestvovao u zaveri iza koje stoji kompanija ’Filip Moris’“.

  • Danima prisustvujemo do sada neviđenom čudu da se emituju specijalne emisije na režimskim televizijama u kojima Koluvija i Đukanović okruženi ikonama lažu i izvrću istinu kako bi optuženog za proizvodnju droge predstavili kao sveca, patriotu i narodnog heroja, a one koji su otkrili i uhapsili kriminalnu grupu satanizovali i optužili za državni udar, rekao je Aleksić.
  • Da u Srbiji postoje institucije makar i u tragovima, Đukanović bi morao da bude uhapšen posle jučerašnje emisije, a Koluvija vraćen u zatvor, dodao je Aleksić.  

Aleksić je naveo da su Đukanović i Koluvija izrekli „očigledne i lako proverljive laži i bemislice“, poput onih da je „Aleksiću smetalo što se Koluvija bori protiv NATO-a iz Italije“ i da „policajac iz Trstenika Aleksićev drug iz odeljenja“

  • Vladimir Đukanović je prekršio sve advokatske kodekse tako što je u ulozi voditelja uživo prenosio Koluvijinu odbranu. Đukanović, koji tvrdi da je advokat a ne političar, trebalo bi da zna da obavlja političku funkciju predsednika skupštinskog odbora za pravosuđe, na osnovu koje je član Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca, što mu daje mogućnost da ocenjuje rad sudija, rekao je Aleksić.
  • Šta, međutim, i očekivati od ljudi koji dele ideologiju i krevet sa Vojislavom Šešeljem, koji je spavao kod Koluvije, osim da pokušaju da optuženog šefa kriminalne grupe prikažu kao uzornog građanina, naveo je Aleksić.

Aleksić je dodao da je „upiranje iz sve snage režimskih glasnogovornika, tabloida i televizija da Koluviju predstave kao poštenjačinu“ još jedna jasna potvrda sprege kriminala i države u proizvodnji marihuane na imanju „Jovanjica“.      

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.