Miroslav Aleksić: Navodna prepiska Stefanović-Dolovac dovoljna za hapšenje, utvrditi istinitost

Politika

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je danas policiju i tužilaštvo da utvrde verodostojnost navodne prepiske bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i republičke tužiteljke Zagorke Dolovac u kojoj se pominju uhapšeni zamenik načelnika SBPOK-a Goran Papić, navijači i Veljko Belivuk.

  • Preko advokata Borivoja Borovića dobio sam sa nepoznatog mejla navodnu prepisku Stefanovića i Zagorke Dolovac. Tražim i da se utvrdi ko je poslao mejl sa navodnom prepiskom. Mi pretpostavljamo da je prepiska lažna, i to na osnovu datuma i događaja koje smo upoređivali, rekao je Aleksić televiziji N1.

Aleksić je istakao da su u tih 20 navodnih poruka sadržani „kompletna optužnica protiv Stefanovića uslovi za njegovo hapšenje i dovoljni razlozi za smenjivanje Zagorke Dolovac“

  • Predsednik Srbije Aleksandar Vučić verovatno namerava da smeni Zagorku Dolovac, a da se sa Nebojšom Stefanovićem razračuna tako što nama iz opozicije daje njihov prljav veš. Možda se ovakva prepiska i dogodila, ali nemojte to nama da dajete. Riba smrdi od glave, a glava sada opoziciji dostavlja materijale kako bismo mi napadali marionete iz repa. Za sve se pita Vučić i njegove marionete su i Stefanović i Dolovac, pa neka razračunaju među sobom, rekao je Aleksić.

Aleksić je rekao da u navodnoj prepisci Stefanović i Zagorka Dolovac razmenjuju poruke u vezi sa Papićem, koji je u oktobru 2019. godine prebio Beograđanina Dejana Pejovića. Papić je 9. marta uhapšen zbog sumnje da je naredio da se oduzeti blindirani automobil vrati Belivukovom saradniku Marku Miljkoviću.

  • Nebojša Stefanović u navodnoj prepisci koju sam dobio traži od Zagorke Dolovac uslugu da se slučaj prebijanja zataška, pa kaže da je Papić napravio neki problem i moli je da se ona raspita o slučaju i da se taj slučaj reši. Zagorka Dolovac mu navodno odgovara i kaže: ’Nebojša, rešeno je sve, biće odbačena prijava kao neosnovana, reci mi, pominje se i neki snimak, naveo je Aleksić.
  • Nebojša kaže: ’Snimak ne postoji, rešio sam to, sklonili su sve moji’. Dalje kaže Stefanović: ’Bitno mi je jako da sve to prođe kako treba, on mi drži kontakt sa Veljom (Beliviukom) i ovim navijačima. Impulsivno je reagovao, nije namerno’. Onda državni tužilac navodno kaže da će biti slučaj kod Ivana Sunarića – ’neka malo odstoji, pa ćemo ga odbaciti, sve sam dogovorila…’. I onda on (Stefanović) poziva nju (Zagorku Dolovac) na piće, dodao je Aleksić. 

Aleksić je istakao da on nije ni tužilac ni policajac i da nije njegovo da se time bavi.

  • Sukob u SNS-u traje dosta dugo, počeo je ranije, ali je okidač za otovreni sukob bila ’Jovnajica’. U toku je ozbiljan rat između moćnika u vrhu SNS-a i vlasti, a neke strukture režima nas iz opozicije žele da posmatraju kao korisne idiote i hoće da nas uvuku u obračune tako što pokušavaju da nam dostave informacije preko kojih napadaju drugu stranu, zaključio je Aleksić.    
Fotografija: Aleksandra Petrović

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.