Miroslav Aleksić: Nema dogovora napola, opozicija da nastupi jedinstveno na svim izborima

Izbori 2022 Politika

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da nema dogovora napola i da će opozicija „ide jedinstveno na svim nivoima izbora ili ne ide“.

„Verujem da će ključne opozicione stranke to shvatiti i da će biti postignut dogovor prvenstveno između Narodne stranke, SSP-a i DS-a i da će se većina pridružiti tom bloku, a ostali neka posle toga sami odluče kako će nastupiti na izborima. Ključan je dogovor između ove tri stranke“, rekao je Aleksić u intervjuu za list „Nova“.

  • Smatramo da bi trebalo da imamo jednog predsedničkog kandidata, zajednički nastup na parlamentarnim izborima i jedinstvenu opozicionu listu za beogradske izbore. To od nas očekuju građani Srbije i time bismo pokazali da imamo neophodnu energiju koja će podići opoziciono biračko telo da izađe na izbore i glasa za jednu kolonu. Svako drugo rešenje će dati slabiji rezultat, dodao je Aleksić.

Aleksić je naveo da bi oni koji pomišljaju na izlazak u više kolona kao u Crnoj Gori, trebalo bi da imaju da je to neuporedivo, jer su u Srbiji najavljeni istovremeno predsednički, parlamentarni i gradski izbori u Beogradu, što nije bio slučaj Crnoj Gori, gde su održani samo parlamentarni izbori.

Na pitanje ko bi mogao da bude predsednički kandidat opozicije, Aleksić je odgovorio da Srbija ima „mnogo kandidata koji su sposobniji, pametniji i bolji od Aleksandra Vučića“.

  • Reč je o tome da li će neko od njih hteti da uđe u političku arenu i svojim ličnim doprinosom pokrene promene u Srbiji. Postoji nekoliko kandidata o kojima i sa kojima razgovaramo. Kada budemo definisali dogovor o nastupu na izborima, tada ćemo objaviti i ime kandidata. Važno je da kandidat bude prihvatljiv narodu, a ne samo strankama, medijima i društvenim mrežama, rekao je Aleksić.

Upitan da li učestvovanje Narodne stranke na lokalnim izborima u Negotinu, zakazanim za 17. oktobar znači da je bliža odluci o izlasku na izbore najavljene za april 2022. godine, Aleksić je odgovorio da ta stranka „u ovom trenutku nije bliža odluci na izlasku na izbore“ sledeće godine.

  • Učestvovaćemo na lokalnim izborima u Negotinu upravo da bismo tokom tog izbornog procesa, koji je poslednji do izbora najavljenih za proleće 2022. godine, mogli da vidimo šta se dešava na terenu tokom kampanje i da li postoje pomaci u izbornim usovima, što će biti važan element prilikom odlučivanja da li ćemo učestvovati na prolećnim izborima, rekao je Aleksić.    
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.