MIROSLAV ALEKSIĆ: REŽIM BANALIZOVANJEM I LAŽIMA NASTOJI DA ZATAŠKA AFERU „JOVANJICA“

Politika

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nije jedini iz vrha režima koji je umešan u slučaj „Jovanjica“, a da vlast „čini strašno velike greške“ zbog velikih afera koje se neprestano pojavljuju.

  • Afere ’Jovanjica’, ’Krušik’ i ’plagijati’ su neodbranjive, oni više ne znaju šta da rade. Pokušavaju da lažima i banalizovanjem zataškaju da se uz podršku vrha režima na dobru ’Jovanjica’ kod Beograda odvijala najveća proizvodnja marihuane u Evropi. Ana Brnabić govori kako jede paradajz sa tog dobra, a Aleksandar Vulin kako je uklanjao ambroziju. To je sve banalizacija, rekao je Aleksić televiziji N1.

Aleksić je istakao da se ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću više ništa ne može verovati, pa ni da uhapšeni vlasnik „Jovanjice“ Predrag Koluvija nije prilikom hapšenja zvao Andreja Vučića.

  • Nebojša Stefanović je prvo tvrdio da njegov otac Branko Stefanović nema nikakve veze sa firmom GIM, a danas je objavljeno da je putovao u Saudijsku Arabiju kao pravni savetnik te firme koja se bavi trgovinom oružjem. Oni govore istinu samo kad pogreše, rekao je Aleksić.  

Aleksić je naveo da telefoni Andreja Vučića, koliko god ih imao, ne znače ništa, jer je mogao da komunicira „preko otvorenih linija, ali i preko aplikacija ’Vajber’ i ’Votsap’ i drugih“.  

  • Dokazi se nalaze u Koluvijinom telefonu i tu se krije odgovor na pitanje ko je pružao zaštitu i davao logistiku za proizvodnju marihuane na ’Jovanjici’. Sve moje tvrdnje su poznate policiji, a verujem i tužilaštvu. Tvrdim da je Koluvija tražio političku zaštitu kada je uhapšen. Neću odustati dok pravi organizatori ovog velikog državnog posla ne budu odgovarali. Uhapšeni Koluvija i radnici ’Jovanjice’ su samo izvođači radova, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da hapšenje Koluvije „nije izvedeno baš slučajno“, nego je deo policije koji odgovorno i časno obavlja svoj posao godinama unazad nameravao da se bavi „Jovanjicom“, ali nisu mogli da dobiju nalog za akciju, pa se „eto, dogodio prekršaj u saobraćaju“, a potom i hapšenje i zaplena marihuane.

Potpredsednik Narodne stranke je naveo da je iz policije dobio najveći deo informacija o „Jovanjici“ o kojima je obavestio javnost.  

Aleksić je istakao da se industrijska konoplja u Srbiji uzgaja na više od 500 hektara i da su procedure za izdavanje dozvole za gajenje te biljke veoma stroge kako se ne bi dogodilo da neko uz industrijsku konoplju zaseje i marihuanu, odnosno istu biljku koja sadrži samo veći procenat opojnog tetrahidrokanabinola (THC).

  • Dozvolu daje Ministarstvo poljoprivrede, pa je šalje MUP-u, koji je dužan da proveri šta je posađeno i koliko je posađeno. Ne postoji mogućnost da je neko, poput ’Jovanjice’, dobio dozvolu za uzgoj industrijske konoplje na 12 hektara, a da država ne zna da je tamo zasađena marihuana. Neko iz vrha režima je, dakle, Koluviji pružio zaštitu u podršku, rekao je Aleksić.

Aleksić je ponovio da ni Stefanović ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, niti bilo ko, nisu odgovorili na njegove tvrdnje da je marihuana uzgajana i u podzemnim objektima „Jovanjice“ i da je na tom dobro proizvođeno i kanabisovo ulje sa deklaracijom „proizvedeno u Holandiji“, koje je krijumčareno u Sloveniju i Makedoniju i tamo prodavamo po ceni od 349 evra po bočici.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.