MIROSLAV ALEKSIĆ: VLASNIK JOVANJICE PRVO ZVAO ANDREJA VUČIĆA, PROIZVODNJA MARIHUANE DRŽAVNI POSAO

Politika Video

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je policija utvrdila da je Predrag Koluvija, vlasnik poljoprivrednog dobra „Jovanjica“ na kojem je pronadjena velika količina marihuane, po hapšenju zvao brata predsednika Srbije Andreja Vučića, i da je reč o „velikom državnom poslu koji režim pokušava da zatvori hapšenjem neposrednih izvršilaca“.

  • Imam pouzdane informacije iz policije da je Koluvija zvao Andreja Vučića. Zašto je baš njega zvao? Pozivam tužilaštvo da se oglasi o ovom saznanju. Odgovori o umešanosti države u ovaj posao kriju se u Koluvijinom telefonu. On je često kontaktirao i sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem. Možda se Stefanović zbog toga ne oglašava, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Aleksić je dodao da se proizvodnja marihuane odvijala na „Jovanjici“ i kada su to poljoprivredno dobro posetili ministar Aleksandar Vulin i direktor Koridora Srbije Zoran Babić, a kao dokaz za tu tvrdnju pokazao je fotografiju matičnih stabala indijske konoplje sa „Jovanjice“, starih izmedju četiri i pet godina, koja su korišćena za rasadjivanje.

  • ‘Jovanjica’ je od države dobila desetine miliona dinara podsticaja, a organska proizvodnja je od početka bila samo maska. Koluvija i njegov otac su ranije i hapšeni zbog narkotika, a režim je 2012. godine Predraga Koluviju doveo iz Nemačke i predstavio ga kao velikog proizvodjača organske hrane, da bi on uspostavio najveću prozvodnju marihuane u Evropi na 12 hektara. To nije moglo bez pomoći države, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo je na „Jovanjici“ proizvodjeno i ulje kanabisa koje je sa deklaracijom ‘proizvedeno u Holandiji’ izvoženo u Makedoniju preko Koluvijine firme, a potom u Holandiju i druge države u kojima je dozvoljena upotreba tog ulja, i prodavano po ceni od 349 evra po bočici, a kao dokaz za tu tvrdnju je pokazao fotografiju bočice kanabisovog ulja zaplenjenog na „Jovanjici“.

  • Koluvija je otvorio firme u Makedoniji i Sloveniji, jer je dobio dozvolu za izvoz industrijske konoplje. U Sloveniji je otvorio firmu ‘Balkan grow’, koja se vodi na Aleksandra Trifunovića, a u Makedoniji ‘THC Quality Group’. Kanabisovo ulje je izvoženo preko tih firmi. Koliko je kutija kanabisovog ulja pronadjeno u ‘Jovanjici’ i koliko je Koluvija zaradio na tom izvozu, upitao je Aleksić.

Aleksić je naveo da policija nije saopštila da je više od 600 kilograma marihuane zaplenjene na „Jovanjici bilo zapakovano u pakete na kojima je pisalo „Kosovo“.

  • Režim je prvo pokušao da medijski zataška ceo slučaj. Ko je taj moćnik koji je režimskim tabloidima zabranio da od 12. novembra do 26. novembra objave i jednu reč o ‘Jovanjici’? Kada to nisu uspeli, sada su krenuli u medijsku ofanzivu kako bi slučaj predstavili kao rešen i svu krivicu svalili na Koluviju, a sakrili prave organizatore posla iz vrha države i SNS-a, rekao je Aleksić.

Aleksić je upitao ko je omogućio Koluviji da godinama koristi falsifikovanu policijsku značku, rotaciona svetla na automobilima i da nosi oružje, a da „Jovanjicu“ obezbedjuju ljudi sa značkama.

  • Ispostavilo se da je reč o falsifikovanim značkama, ali su meštani vidjali ljude sa značkama. Ko je mogao da zna da su falsifikovane dok nisu uhapšeni, naveo je Aleksić.

Aleksić je upitao republičku tužiteljku Zagorku Dolovac zašto je u slučaju „Jovanjica“ u Tužilaštvo za organizovani kriminal upućen tužilac iz Višeg tužilaštva u Beogradu da vodi taj predmet.

  • To je čovek blizak režimu koji je poznat kao tužilac kojem su dodeljeni svi veliki slučajevi koji su se ticali visokih funkcionera SNS-a. Pozivam Zagorku Dolovac da kaže zašto je slučaj dodeljen tužiocu koji bi trebalo da bude samo ispomoć. Da li Zagorka Dolovac ometa pravdu, upitao je Aleksić.

Aleksić je naveo da „Jovanjica“ nije prvi slučaj u kojem je režim povezan sa proizvodnjom marihuane, i dodao da je Ivan Bojović iz Kraljeva, partner potpredsednice SNS-a Marije Obradović, bio jedan od vlasnika privatizovane zadruge „Graničar“ u Gakovu, gde je zaplenjena marihuana vredna 50 miliona dinara.

  • U službenom automobilu bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu za rad Aleksandra Jablanovića, dok je ministar bio Aleksandar Vulin, pronadjena je marihuana. Da li je ta marihuana bila iz ‘Jovanjice’, upitao je Aleksić.

Tagovi:

1 thoughts on “MIROSLAV ALEKSIĆ: VLASNIK JOVANJICE PRVO ZVAO ANDREJA VUČIĆA, PROIZVODNJA MARIHUANE DRŽAVNI POSAO

  1. Sta Veroljub Stevanovic misli o ovome,oglasi se covece vidis sta nam rade ti juris Raleta dok avioni prolaze iznad nasih glava

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.