Miroslav Aleksić: Vučić uveliko u kampanji, a još nisu dogovoreni izborni uslovi

Izbori 2022 Politika

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da će se na pregovorima 17. i 18. septembra videti da će biti uslova za održavanje izbora ili ne.

  • Izbori su ili fer i pošteni ili nisu izbori. To što opozicija prihvata da razgovara sa kriminalizovanim režimom samo pokazuje dobru volju da nakon svega što je ovaj režim radio ipak sednemo za sto i probamo da civilizovano dogovorimo elementarne izborne uslove. Gledajući ovu funkcionersku kampanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji o državnom trošku odnosno trošku svih građana obilazi Srbiju, nisam siguran da možemo napraviti dogovor, rekao je Aleksić u Jutarnjem programu RTS-a.

Aleksić je naveo da je režim Aleksandra Vučića „organizovao najveću proizvodnju marihuane u Evropi na poljoprivrednom dobru Jovanjica, stvorio klan Veljka Belivuka, porušio nečije kuće u Savamali, pljačkao Telekom i Krušik, razorio institucije“…

Aleksić je objasnio da revanšizam za koji se zalaže Narodna stranka znači da će „svi koji su se ogrešili o zakon odgovarati“ i da to podrazumeva lustraciju, Zakon o poreklu imovine i odgovornost.

  • U skladu sa zakonima će nadležne institucije procesuirati sve one koji su se na bilo koji način ogrešili u profesionlnom obavljanju svog posla, a koji su obavljali državne funkcije. Zapleniće se sva nelegalno stečena imovina i novac koji je izvlačen iz budžeta, poručio je Aleksić.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.