MIROSLAV ALEKSIĆ: VUČIĆU PREČI ALBANSKI PROIZVOĐAČI PARADAJZA, NEGO SRPSKI

Politika

Potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić izjavio je danas da je sramna i skandalozna izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će „mali Šengen“ omogućiti proizvođačima paradajza iz Albanije da zarade i lakše izvezu svoju robu, jer je kao glavnu korist od tog sporazuma naveo korist albanskih poljoprivrednika, a ne srpskih.

  • Vučić više brine kako će Albanac da proda svoju robu u Srbiji, nego gde će srpski seljaci da prodaju svoj paradajz. On ne zna da su upravo albanski proizvođači povrća, pa i paradajza, na tržištu Srbije u poslednjih nekoliko godina glavna konkurencija srpskim seljacima, i ovom izjavom je uvredio srpske poljoprivrednike, naveo je Aleksić u pisanoj izjavi.

Aleksić je istakao da je Vučić tom izjavom potvrdio da je cilj režima dalje urušavanje sprske poljoprivrede i sela.

  • Narodna stranka se zalaže za potpuni zaokret u poljoprivredi, maksimalnu zaštitu domaćih poljoprivrednika na tržištu Srbije, kao i za jačanje poljoprivrede, jer samo jaka poljoprivreda znači jaku ekonomiju, naveo je Aleksić, koji je poljoprivrednik iz Trstenika i jedan od autora programa Narodne stranke za poljoprivredu.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.