Mladi SSP-a: Gospođo Brnabić, Vaš program „Moja prva plata“ vetar u leđa mladima da napuste Srbiju

Politika

Mlad Stranke slobode i pravde, izdali su danas saopštenje u kome komentarišu novi program zapošljavanja „Moja prva plata“, koji je predstavila predesdnica Vlade, Anu Brnabić.

Kako u SSP-u kažu, premijerka je u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, mladima sa visokim obrazovanjem odredila vrednost znanja na 26.000 dinara mesečno, a onima sa srednjim na 22.000 dinara.

  • Gospođo Brnabić, prosečna kirija bez troškova za stan u Beogradu iznosi 250 evra, što je 29.400 dinara. Gospođo Brnabić, minimalna potrošačka korpa košta viša od 39.000 dinara. Gospođo Brnabić, od „Moje prve plate“ mlad čovek ne može da plati ni punu cenu kirije, a o odlasku u bioskop, koncert ili na večeru sa prijateljima može samo da sanja. Gospođo Brnabić, mladi više neće da u svojoj zemlji sanjaju kako dobro žive, već odlaze da dobro žive u druge zemlje, a Srbiju počinju da sanjaju. Zato, Vaš program „Moja prva plata“ nije pomoć mladima, već vetar u leđa da napuste Srbiju, zaključuje se u saopštenju Mladih SSP-a.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.