Modernizacija gradskog parlamenta

Servisne informacije

Uručenjem tablet računara odbornicima Skupštine grada Kragujevca počela je modernizacija gradskog parlamenta čiji je krajnji cilj uvođenje elektronskog glasanja. Za početak iz upotrebe se izbacuje papir i skupštinski materijal koji je odborničkim grupama distribuiran u džakovima.

Na uređajima koje su odbornici danas zadužili instalirana je njihova zvanična mejl adresa na koju će im stizati obaveštenja kada je zakazana sednica Skupštine grada, kao i link putem koga mogu da preuzmu skupštinski materijal sa zvanične internet stranice grada Kragujevca, istakao je Miroslav Petrašinović predsednik Skupštine grada. To je još jedan korak napred u našoj nameri da imamo što kvalitetniju komunikaciju sa građanima. Mejl adresa svakog odbornika biće dostupna građanima na sajtu grada, u odeljku Odborničke grupe Skupštine grada. Klikom na sliku izabranog odbornika otvara se novi prozor gde se nalazi zvanična mejl adresa tako da građani mogu da postavljaju pitanja ili dostavljaju materijale za koje smatraju da bi odbornik trebalo da bude upoznat sa njima.

Uvođenjem tableta u rad gradskog parlamenta sprečiće se svaka mogućnost odnosno dilema da li su ili nisu dostavljene dopune skupštinskog materijala. Ujedno, rad putem tableta doprineće i značajnoj uštedi kada je reč o štampanju materijala, jer pojedine tačke dnevnog reda kao što su planovi, bilansi preduzeća ili budžet imaju i po nekoliko stotina strana.

Da su skupštinski materijali u papiru bili su veoma teški, ne samo za distribuciju nego i za nošenje i korišćenje potvrdila je Senka Stevanović odbornica Srpskog pokreta obnove. Tableti će biti veoma korisni i mislim da će značajno olakšati rad odbornika.

Prema rečima Jelene Ilić odbornice Srpske napredne stranke tableti će omogućiti bolji pristup informacijama, građani će moći da nam se obrate, biće lakše da pratimo materijal i da se spremamo za sednice. Ranije je bilo mnogo teže, više nećemo koristiti toliko papira, materijal smo nosili u kesama, a bilo je i situacija kada se pogubite u tim papirima.

Svaka novina donosi nešto bolje, smatra Petko Jovčić zamenik šefa Odborničke grupe Partije ujedinjenih penzionera Srbije kome je ovo treći odbornički mandat. To su bile nenormalne količine papira. Tableti će omogućiti da mnogo bolje funkcionišemo.

Uvođenjem tableta u rad gradskog parlamenta polako se ulazi u novu fazu, a to je sistem elektronskog glasanja.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.