MORAVSKI KORIDOR ZAOBILAZI KRAGUJEVAC, A ĆUTE I VLAST I OPOZICIJA

Društvo Ekonomija

Ministarstvo građevinarstva oglasilo je javni uvid u Nacrt prostornog plana deonice autoputa Pojate – Preljina (fotografija B92). Javni uvid održava se od 18. jula do 16. avgusta 2019. u trajanju od 30 dana, svakog radnog dana u u zgradama skupština gradova Kraljeva, Kruševca i Čačka, i opština Varvarin Vrnjačka Banja, Trstenik i Ćićevac kao i na internet stranici ministarstva (www.mgsi.gov.rs) i sajtovima lokalnih samouprava.

Kako navode iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, fizička i pravna lica primedbe na Nacrt prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora autoputa E-761, deonica Pojate – Preljina, mogu dostaviti u pisanoj formi gradskoj ili opštinskoj upravi u toku trajanja javnog uvida, zaključno sa 16. avgustom 2019. godine. Primedbe se mogu dostaviti i direktno Ministarstvu građevinarstva, Sektor za planiranje i urbanizam.

Pitanje za vlast i kompletnu opoziciju u Kragujevcu, koja se, inače i uzgred, poslednjih godina  ponajviše bavi prebrojavanjem udarnih rupa na zabataljenim gradskim ulicama i bulevarima, glasi: gde je ovde Kragujevac, odnosno na kom je koridoru šumadijska i prva prestonica Srbije, te da li smatraju da bi trebalo barem da pokušaju da spreče definitivno pretvaranje Kragujevca u saobrćajno slepo crevo Srbije i jugoistočne Evrope. Ćutanje o temi koja najdirektnije odredjuje budućnost Kragujevca i njegovog šumadskog okruženja, zarad politikanstkih kalkulacija ili nezainteresovanosti  –sramotno je i nedopustivo.

Piše: Zoran Radovanović

 

 

 

Tagovi:

4 komentara

  1. Bi se žalili ali u tatin sin i Verko su zauzeti zamenom led sijalica. Poglavnik će da vam ukine i pelju u Mrčajevcima da ne možete ni da priđete autoputu.

  2. Država ulazi u novi projekat koridora iako ima uradjenu polovinu veze u Šumadisjkom koridoru od Lapova do Kragujevca. Demokratska Stranka je 2010.podržala pravac od Kruševca do Čačak preko Kraljeva a Kragujevac stavila u rang Jagodine , Ćuprije i Paraćina.Tada je poslanik bio Saša Milenić. Dok je glasao da se pare iz NIPa prebace pare za krak od Lapova do Batočine izglasao je Prostorni Plan Srbije u kojem je Kragujevac sveden na nivo malog palanačkog grada. To je dokaz njegovog amatersizma u politici jer se u strateška pitanja koja odlučuju o rangovima gradova ne razume i glasao je protiv svog grada. Čitajte tekst našeg stručnjaka za tu materiju i naučite nešto od njega https://www.glassumadije.rs/sumadijski-koridor/ Sada je zbog tih ranije (2010.) definisanih prioriteta iz Prostornog Plana Srbije i Komisije Ministarstva za finansiranje od strane EU u kredite ušao taj pravac umesto severne obilaznice i pravac od Kragujevca do Čačka i država ulaže duplo veću sumu za novi koridor. Jedna greška povlači narednu . Umesto da država Srbija sada ispravi grešku koju su napravili stručnjaci DS oni pokreću novu trasu koridora, i ne završavaju polovinu već uradjene veze koridora preko Kragujevca, jer ne žele da nastavljaju posao prethodnika i tako pokažu da je i Verko Stevanović zaslužan za jednu polovinu !

  3. Kragujevac je bio u planu da se 1999 potpuno uništi od strane Nato agresora. To se nije desilo, na sreću!
    Ono što nisu oni učinili rade nam naši. I građani Kragujevca plaćaju porez! Vlast izgleda želi da svi dođemo u Beograd ili bar oni koji već nisu otišli iz ovog protektorata i banana države!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.