MZ „Bagremar“ danas je obeležila Dan mesne zajednice i krsnu slavu (VIDEO)

Društvo Video

Mesna zajednica „Bagremar“ danas je obeležila Dan mesne zajednice i krsnu slavu Sveti Maksim Ispovednik.

Odlukom Skupštine opštine grada, na današnji dan, 1982. godine formirana je MZ „Bagremar“, i danas posle 40 godina aktivno učestvuje u sportskim, humanitarnim i društvenim aktivnostima.

Nakon molitve i sečenja kolača, predsednik Saveta MZ „Bagremar“, Ljubomir Stojanović, čestitao je slavu članovima zajednice, i poželeo prisutnima zdravlje i sreću.

Pored sportskih aktivnosti, po kojima je Bagremar itekako poznat zbog Fudbalskog kluba „Bagremar“ koje postoji već 50 godina, i veoma uspešnog Sportskog udruženja ribolovaca „Bagremar“, ova zajednica ima i udruženje dobrovoljnog davanja krvi „Čika Jaza“, jedno od najaktivnijih te vrste u gradu, koje postoji 19 godina. Udruženje davaoca krvi tradicionalno vrši i humanitarne akcije sa više od 30 gradova iz cele države.

Dragan Tomić, potpredsednik MZ „Bagremar“, zahvalio se prisutnima i rekao da Savet MZ, postoji nekoliko meseci, da je veoma aktivan, i da ima mnogo ideja za razvoj Bagremara.

„Predsednik MZ svakodnevno prima građane sa svojim problemima, uredno ih beleži, i obraća se gradskoj vlasti u rešavanju istih. Grad ima sluha za naše probleme i svakodnevno ih rešava. Počev od rupa na putevima, probleme sa rasvetom, probleme sa vodovodom i kanalizacijom…“  

Kako Tomić kaže, san i prioritet MZ je izgradnja fudbalskog stadiona, za FK „Bagremar“, na čemu se i o čemu se pregovara godinama.

Na Dan mesne zajednice i Krsne slave pored prisutnih članova saveta, pozvani su i čelnici Gradske uprave i privredna društva koja posluju na teritoriji Bagremara.

danas je obeležila Dan mesne zajednice i krsnu slavu

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.