Na dan Crvenog krsta volonteri Omladinske terenske jedinice „Dr Elizabet Ros” obeležili 35 godina rada

Doba korone Društvo Grad

Danas (subota, 8. maja) se obeležava Svetski dan Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, dan kada je rođen Anri Dinan, osnivač najstarije i najveće humanitarne organizacije i jedan od prvih dobitika Nobelove nagrade za mir.

Volonteri kragujevačke Omladinske terenske jedinice „Dr Elizabet Ros” Crvenog krsta su obeležili 35 godina rada. Prezentovane su aktivnosti, dodeljene su zahvalnice i nagrade zaslužnim članovima. Obeležavanje je započelo polaganjem cveća na ploči dr Elizabet Ros u skladu sa ovogodišnjim sloganom Nedelje Crvenog krsta „Zajedno smo nezaustavljivi”. Slogan simboliše da je rad organizacije Crvenog krsta, višestruko  koristan za zajednicu i da su posvećeni, odani volonteri i zaposleni spremni da u svakoj situaciji daju svoj doprinos otpornosti zajednice i spremni da odgovore na svaku krizu.

Ovaj slogan je potvrđen u praksi tokom prošle i ove godine tokom pandemije Korona virusa kada su sva Nacionalna društva Crvenog krsta i Crvenog polumeseca pokazala da su sposobna da se brzo prilagode novim okolnostima i da svoje programe i aktivnosti brzo organizuju na potpuno novi način i pruže pomoć najugroženijim građanima, ljudima koji su zbog pojave nove krize bili i jesu dodatno ugroženi, a pre svega marginalizovanim grupama koje su inače i pre pandemije bili ugroženi svojim statusom.

Foto: Crveni krst Kragujevac
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.