Na igralištu u Bagremaru ponovo počeli radovi

Servisne informacije

Početak radova na rekonstrukciji i obnavljanju otvorenog igrališta za male sportove u naselju Bagremar obišao je član Gradskog veća za sport Predrag Stevović.

Reč je o igralištu koje je postavljeno pre više od deset godina, ali nikada nije završeno do kraja, niti su postaviljene konstrukcije za male sportove.

  • U prethodnom periodu ovo naselje bilo je neopravdano zapostavljeno iako je jedno od najstarijih i najvećih kragujevačkih naselja u čijem centru se nalazi spomen obeležje trajnog prijateljstva srpskog i jevrejskog naroda. Sugrađani ovog dela grada su veoma dobro organizovani i svojim trudom, radom i akcijama sređuju svoje naselje što je za svaku pohvalu. Ali, grad Kragujevac ne sme da dozvoli, ne samo u ovom naselju već u bilo kom drugom, da se stvari od opšteg značaja za građane odvijaju bez planiranja i podrške grada. Upravo da bismo pokazali istrajnost i upornost u nameri da sportsku infrastrukturu podignemo na viši nivo, grad u skladu sa planovima uređuje igrališta za male sportove. Danas počinje rekonstrukcija igrališta u Bagremaru i nadam se da ćemo za desetak dana doći na otvaranje i predaju igrališta sugrađanima, rekao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Pod pokroviteljstvom grada radove na rekonstrukciji igrališta u Bagremaru izvodi Šumadija d.o.o.. Osim postavljanja konstrukcije za male sportove sa mrežama, obeležavanja terena, biće postavljenje i zaštitne čelične mreže iza golova, kaso i tribine.

Nakon završetka radova na igralištu planirana je rasveta, a prema rečima Stevovića sledeće na listi prioriteta je sređivanje dečijeg igrališta u ovom naselju.

  • Siguran sam da će stanovnici Bagremara biti zadovoljni i da će prepoznati našu nameru da svaki deo grada dobije svoje sportsko igralište, zaključio je Stevović.

foto: Grad Kragujevac
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.